Jutgen un pagès d'Ullastret per llogar una nau a una banda de traficants d'haixix

El fiscal demana penes d'entre 4 i 6 anys de presó per al granger i la resta d'acusats

Dels cinc acusats, el pagès ha estat l'únic que ha volgut respondre a les preguntes de la fiscalia. La resta s'han negat a fer-ho i només han contestat als seus advocats defensors. Salvador G. ha explicat que ell i un altre dels acusats, Mohamed D., havien treballat plegats durant un any i mig en una empresa. Amb el temps es van fer 'molt amics' fins al punt que, segons el pagès, 's'hauria tret el menjar de la boca per donar-li'. Per això, quan Mohamed D. li va demanar que li arrendés part del cobert que tenia a Ullastret per poder acumular-hi electrodomèstics de segona mà que després reparava i revenia, no s'hi va negar.

'No vam fer contracte perquè a pagès ho fem així', ha afirmat Salvador G. que explica que tampoc li pagava un lloguer puntualment sinó que li donava algun diner quan podia o el convidava a sopar de tant en tant. Segons el granger, aquella part de la nau era per a Mohamed D. i ell no hi entrava, tot i que admet que alguna vegada el va ajudar a transportar paquets. 'Jo no mirava què hi havia', ha assegurat el pagès.

Al cap d'un temps, Mohamed D. li va presentar un tercer home, Lahcen I. Li va dir que també emmagatzemava algunes coses en aquella part del cobert i que no s'espantés si el veia per allà de tant en tant. 'El vaig veure alguna vegada, però no els vigilava perquè jo hi anava a fer la meva feina', ha assegurat el granger. Per això, diu que es va quedar sorprès quan el van detenir i, d'entrada, va pensar que era perquè els electrodomèstics eren robats. 'Li havia dit alguna vegada a en Mohamed que no em fiqués en problemes', ha declarat.

A la banqueta dels acusats hi ha cinc persones que suposadament formen part de la banda de narcotraficants. A banda del granger, Mohamed D. i Lahcen I., per a qui el fiscal demana una pena de 4 anys de presó, també hi ha el que segons la investigació era el líder de la xarxa de narcotraficants, Abdelaziz Dahbi B., i Mustapha D., que ja té antecedents per tràfic de droga. Els quatre homes s'han negat a respondre a les preguntes del fiscal i quan han respost als seus advocats s'han desvinculat dels fets. Un d'ells, Mustapha D. fins i tot ha explicat que la droga que li van trobar a casa era per consum propi d'ell i la seva dona.

Banda organitzada

Durant el judici, que ha començat aquest dilluns, un agent de la Guàrdia Civil responsable de la investigació, ha assegurat que han pogut comprovar que hi havia una banda organitzada amb una jerarquia clara que es dedicava a entrar droga al país i traficar. La fiscalia sosté que tots els acusats formen part d'una xarxa de narcotraficants i demana que els condemnin a penes d'entre 4 i 6 anys de presó.

Les defenses dels acusats, representades pels lletrats Benet Salellas, Lluís Frigola, Antoni Quera i Carles Monguilod, han demanat la nul·litat de les escoltes telefòniques que van destapar el cas. Sostenen que el jutge que va autoritzar les escoltes ho va fer 'en un acte de fe' i sense arguments suficients. Està previst que el judici continuï dimarts a l'Audiència de Girona.