Casellas (PSC) aposta per acabar amb el ''frau'' als serveis socials a Figueres

Proposa revisar la política de funcionament i els criteris de concessió d'ajudes

El cap de llista del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Pere Casellas, ha desgranat avui la seva proposta en matèria de serveis socials per a la capital altempordanesa.

Al seu parer, és necessària una revisió de la política de funcionament i el criteri de concessió d'ajudes per tal d'evitar situacions de "frau" que es registren avui en dia. El socialista ha explicat que s'estan donant casos en que moltes persones no reben ajudes pel simple fet de ser propietàries d'un immoble "però amb una pensió que no supera els 500 euros". Amb tot, el candidat posa en valor la figura del treballador social el qual "ha de poder decidir de forma objectiva a qui atorgar les ajudes".

Per Casellas és primordial resoldre-ho i proposa la creació d'una agència de desenvolupament social per tal de fer-hi front. Del contrari considera que una mala concessió de les ajudes pot veure's traduït en un increment de la xenofòbia i l'extrema dreta a la ciutat. En aquest sentit, també vol garantir que els treballadors socials no pateixin cap mena d'intimidació ni pressió.

Baixa renda i fracàs escolar generalitzat

Segons dades facilitades per Casellas, Figueres pateix avui en dia un fracàs escolar del 20,2% i la renda és un 10% inferior a la resta de Catalunya. Per tot això, es fa necessari que moltes llars de la capital requereixin d'alguna mena d'ajuda.

Pel que fa a barris, el socialista ha assenyalat que els barris més castigats són el de Sant Joan i la Marca de l'Ham, tot i que ha confessat que la ciutat "sofreix un patiment en general" en aquest sentit.