Girona mantindrà la il·luminació de Nadal en 109 espais de la ciutat aquest any

Cap la possiblitat que es prorrogui fins el 2020

L’Ajuntament de Girona ha iniciat els tràmits per contractar les llums de Nadal de la ciutat per a l’any 2019, amb possibilitats de prorrogar-ho el 2020. Per als propers dos anys està previst arribar a vuit barris de la ciutat que representen 23 sectors i 109 espais diferents. Aquests 109 espais es distribueixen en 74 d’il·luminació general, 6 trams de carrer i 29 espais en condició d’il·luminació especial. Respecte a l’any 2018 es manté la mateixa quantitat de carrers i s’estabilitza el creixement del projecte.

L’enllumenat es distribuirà entre 23 sectors, que cobreixen la totalitat de barris de la ciutat: Barri Vell, Mercadal, Carme, Eixample Nord, Eixample Sud, Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Daniel, Torre Gironella, Pedreres, Font de la Pólvora, Vila-roja, Palau, Montilivi, La Creueta, Pedret, Pont Major, Sant Ponç, Fontajau, Taialà, Germans Sàbat i Montjuïc.

L’objectiu de la instal·lació de la il·luminació nadalenca als carrers de la ciutat és promoure la dinamització del comerç, alhora que es fomenta també la vertebració urbana i la cohesió social. El valor estètic, la innovació i l’ús de noves tecnologies vinculades a l’eficiència energètica i a la ciutat intel·ligent són elements centrals per aconseguir un enllumenat nadalenc singular a Girona.

Per al 2019, es manté la mateixa previsió pressupostaria que la del 2018. El valor estimat del contracte per al 2019 és de 220.000 euros (IVA exclòs) amb la possibilitat de prorrogar un any més el contracte amb el mateix valor. El valor estimat del contracte pels dos anys és de 440.600 euros (IVA exclòs).