Més de 5.000 persones visiten la primera Fira de Col·leccionisme Playmobil de Blanes

S'hi han pogut comprar figures actualment descatalogades

El Passeig de Mar de Blanes (Selva) ha allotjat durant tot el passat cap de setmana la primera edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil, un esdeveniment amb entrada gratuïta que ha inclòs diverses activitats per a totes les edats.

El principal atractiu ha estat la possibilitat de cercar i remenar entre diverses parades de col·leccionistes, amb punts de venda que oferien figures i complements de les figures conegudes com cliks, incloent novetats i articles actualment descatalogats.

Un dels principals atractius de la fira fou dotar de la possibilitat als neòfits en la matèria de poder familiaritzar-se amb la gran quantitat de variants que hi ha, i als qui són aficionats de tota la vida poder aconseguir peces molt preuades.

Més de 5.000 visitants a la fira

Es calcula que, sumant les dues jornades consecutives del cap de setmana en què la fira s’ha allotjat a Blanes, l’han visitat més de 5.000 persones, superant les expectatives que s’havien creat quant a èxit de públic segons els organitzadors. El primer dia la major afluència es va concentrar preferentment a la tarda, mentre que diumenge al migdia la quantitat de visitants va doblar la del dissabte en aquella mateixa hora.

A l’hora de fer un balanç d’aquesta primera edició, organitzada pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, i l’empresa vigatana Smartplay, les dues parts han coincidint en valorar la idoneïtat d’haver-la emplaçat a l’aire lliure. També s’ha destacat l’encert d’haver comptat amb la complicitat de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), que ha col·laborat amb la instal·lació de ninots gegants dels cliks mida XXXXXL en 15 aparadors dels comerços que han volgut col·laborar.

En aquest darrer sentit ja s’ha avançat que, entre els elements que es volen potenciar de cara a la segona edició que es vol fer l’any 2020, hi ha la voluntat d’ampliar el nombre de figures playmobils de gran mida que funcionen com avançada de la fira. Des del passat 1 de març i fins el passat cap de setmana -15 dies abans que tingués lloc l’esdeveniment-, un total de 15 comerços de l’ABBC han tingut emplaçats en els seus aparadors una figura gegant dels playmobils.

Les 15 figures gegants configuraven un circuit iconogràfic urbà que, alhora que contribuïen a ser un explícit reclam anunciant la celebració de la fira, dibuixaven la Ruta dels Aparadors Playmobil amb personatges de tota mena, des d’un policia fins a dues princeses, passant pel Pare Noël, un cavaller medieval, dos cowboys, soldats... L’univers dels playmobil augmentat i multiplicat per uns quants dígits han ajudat a dinamitzar durant 15 dies els carrers del centre de la vila.

De cara a l’any vinent, una de les millores que es vol afegir és vincular l’esdeveniment de la fira amb els centres escolars del municipi, o bé amb alguna data que es pugui relacionar en el calendari per crear un vincle més potent. A nivell logístic també es vol estudiar millor, en funció de les dates en què s’organitzi, les hores de llum que hi ha, ja que la darrera franja horària del dissabte –quan la fira tancava a les 8 del vespre- la visibilitat al Passeig de Mar no era la més adequada.