Més de 200 estudiants gironins es concentren per demanar polítiques mediambientals actives

La d'avui ha estat la protesta més important de 'Fridays for future' a la ciutat

Malgrat que fa dos mesos que es manifesten i fan vaga, ha estat aquest divendres que els estudiants de secundària i universitaris gironins s'han fet sentir per reclamar un canvi en les polítiques mediambientals. Han estat 200 els joves que, cridats pel moviment mundial 'Fridays for future', han sortit al carrer per fer-se sentir i reclamar que des de les institucions canviïn les polítiques per afrontar el canvi climàtic. De fet, a Girona el nombre de participants a les protestes han anat en augment les últimes setmanes.

En concret, en la primera concentració davant de la delegació de la Generalitat a Girona amb prou feines eren cinc persones. A la d'aquest divendres superaven els 200 i s'espera que la manifestació de la tarda que surt de la Plaça del Vi sigui molt més multitudinària.

El portaveu de 'Fidays for future' a Girona, Lucas Barrero, destaca que han fet un "pas de gegant" a l'hora de conscienciar els estudiants, i celebra especialment el nombre de joves que estan a la Secundària i que s'interessen pel moviment.

Interpel•len els partits

A la protesta que s'ha fet aquest divendres hi han donat suport el grup municipal d'ERC i Guanyem Girona. A l'acte s'hi han deixat veure regidors com Lluc Salellas, diputats com Joan Olòriz i l'eurodiputat republicà Josep Maria Terricabras.

Barrero diu que "estan disposats" a parlar amb els partits i representants que calgui, però reclama que els polítics convidin també tècnics que "saben realment del què parlen". "Nosaltres estem aquí per empènyer, perquè ens preocupa el tema, però no podem decidir", ha assenyalat el portaveu.

A la protesta d'aquest divendres hi han intervingut diversos experts en medi ambient, com meteoròlegs o responsables de la conservació d'hàbitats naturals de tortugues.