Condemnen una parella que va estafar una anciana per quedar-se el seu pis

Els processats, que li van fer signar una donació davant notari, li han de retornar l'immoble

La parella van tramar un pla per enganyar l'anciana i quedar-se amb la seva propietat. Es van aprofitar que tenien una relació de confiança per portar-la a una gestoria fent veure que feien de portaveus i van fer creure al notari que la dona actuava lliurement. El dia 5 de maig, li van fer signar 'sota pressió' una escriptura de donació del seu pis, que era de propietat plena de la dona després de la mort del seu marit.


D'aquesta manera, amb només una rúbrica, la parella es va convertir en propietària de l'immoble. Segons ressalta l'acusació, Villamaría i Vila es van aprofitar de la dona i la van estafar per aconseguir aquesta propietat. Això també anava en detriment de la filla de la dona, afectada de trastorns mentals, que deixava de ser l'hereva de la finca.

El cas ha arribat a judici aquest dimecres a l'Audiència de Girona. La parella ha admès els fets i fiscalia i defensa han arribat a un acord. Pedro Manuel Villamarín i Maria Josep Vila han quedat condemnats a un any de presó per un delicte d'estafa i hauran de pagar una multa de 6 euros diaris durant sis mesos. A més, la donació de la propietat ha quedat nul·la i l'anciana torna a ser la titular del pis. Inicialment, la fiscalia demanava una pena de 4 anys de presó.

La Fundació Tutelar de les Comarques Gironines ha comparegut com a defensora judicial de la víctima. El seu director, Josep Maria Solé, ha afirmat que estan 'satisfets' que hagin condemnat els estafadors. 'És una condemna a unes persones que van utilitzar una persona gran malalta per apropiar-se dels seus béns', ha explicat Solé que lamenta que és una pràctica més habitual del que sembla i que en moltes ocasions els estafadors queden impunes.

'Estic molt contenta', ha dit a les portes del judici la víctima després que Solé li hagi explicat que el pis torna a ser seu i que en un futur podrà passar a mans de la seva filla. La Fundació Tutelar insta la ciutadania a estar atents a aquests casos i a denunciar davant la fiscalia qualsevol sospita que algú s'estigui aprofitant de la situació de desemparament o de soledat d'alguna persona gran.