L'Estat porta al jutjat nou ajuntaments gironins per recolzar la reprovació del rei al Parlament

Son Sant Julià de Ramis, Bolvir, Riudellots, Torroella, Maià de Montcal i Pont de Molins

L'Administració General de l'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu contra sis ajuntaments gironins per haver aprovat mocions de suport a la resolució del Parlament de Catalunya que reprovava la posició del rei.

Es tracta dels consistoris de Bolvir, Sant Julià de Ramis, Riudellots de la Selva, Torroella de Montgrí, Maià de Montcal i Pont de Molins. Segons ha informat l'AMI, Vilabertran també va rebre l'escrit fa uns dies i el Consell Comarcal ha confirmat que els van comunicar el contenciós pels mateixos fets recentment. A la llista, s'hi sumen ara els de Sant Gregori i Llambilles.

En concret, la moció aprovada donava suport explícit al punt número 2 de la resolució que rebutjava i condemnava el posicionament de Felip VI, "la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials"l' 1-O, refermava el compromís amb "els valors republicans" i apostava per "l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia".

La moció també donava suport al punt que instava totes les institucions de l'Estat a garantir la convivència, la cohesió social i "la lliure expressió de la pluralitat política a l'Estat". Per això, reprovava "els actes repressius contra la ciutadania" i condemnava "les amenaces d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals".

Ara, el jutjat contenciós ha admès a tràmit el recurs i dona vint dies als ajuntaments demandats per enviar l'expedient administratiu.

"No ens faran callar"

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, ha assegurat a través de les xarxes socials que no els faran "callar" ni tampoc "oblidar". Puigtió recorda que la moció es va aprovar el mes de novembre de l'any passat per "unanimitat" per "estar al costat de la Generalitat" i diu que ho tornarien a fer avui mateix, "si cal". "Després del que es va viure a Sant Julià de Ramis, anirem a defensar-ho on calgui", ha insistit.