Agressió sexual en un mitja distància entre Girona i Barcelona

Un home es va masturbar davant una passatgers

Una jove de Girona va patir dilluns una agressió sexual al tren Mitja Distància que anava en direcció a Barcelona quan un home es va masturbar davant seu. Segons ha informat el Diari ARA, Laura Dueñas va denunciar-ho al personal de seguretat de Renfe i als Mossos d'Esquadra però aquests no li van fer cas.

La jove ho va denunciar aquell mateix dia a través de la seva compta d'Instagram on immediatament va rebre nombroses mostres de suport i des d'on posteriorment fou contactada pels Mossos que li van demanar les dades per tal de formalitzar la denúncia.

El tràmit s'ha formalitzat com a diligència informativa, ja que no es coneix l'autor de l'agressió. El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha "lamentat i comdemnat" els fets i ha instat a tots els passatgers a "denunciar qualsevol agressió o abús".

El tren que va prendre la jove és el que sortia de Girona a les 14:41h. Segons Dueñas, es trobava asseguda en un vagó amb molts pocs passatgers i aleshores es va adonar de la presència de l'home que la "mirava molt". Al cap d'una estona va veure com s'inclinava per mirar-li les cames i començava "a fer moviments amb el cos". "Vaig intentar gravar-ho –explica Dueñas–, però estava molt nerviosa i em vaig bloquejar. Vaig veure com feia cares de plaer i movia el braç, masturbant-se, i vaig marxar corrents".

Quan va passar pel seu costat, la jove assegura que l'home "tenia els pantalons abaixats" i que va posar-se a cridar. Un passatger va anar cap a ella, que li va explicar el que havia passat, i es va adreçar a l'home per dir-li que no es mogués, que anaven a buscar algú de seguretat. Dueñas i el passatger diuen que van buscar algun treballador de Renfe pel tren però que no en van trobar cap, i l'home va baixar del tren a l'estació de Sils.

Un cop va arribar a Sants, la noia va anar a parlar amb un noi de seguretat de Renfe, que li va contestar, segons la versió de la jove, que "si ja havia passat, no hi podia fer res". Es va dirigir al punt d'informació de l'estació i també li van dir que "no podien fer-hi res".

Quan va arribar a Cerdanyola del Vallès, el municipi on viu entre setmana, es va dirigir a la comissaria dels Mossos d'aquesta població. "El mosso que em va atendre em va dir que no servia de res posar una denúncia perquè penalment no hi podien fer res. Que jo era major d'edat i que no m'havia tocat, i per tant no era delicte i quedaria arxivat", assegura la jove, que tot i això va voler posar una denúncia.