La Fiscalia es querella contra l'alcalde de la Bisbal d'Empordà per donar suport a l'1-O

Sol·licita al jutjat que se l'investigui pels delictes de desobediència i prevaricació

La Fiscalia ha decidit presentar una querella contra Sais i demana al Jutjat d'Instrucció de la Bisbal que l'investigui per presumptes delictes de desobediència i prevaricació per donar suport a l'1-O. L'alcalde ha conegut aquest dimecres la decisió de l'acusació pública, just unes hores després que la fiscalia hagi arxivat les causes obertes contra els batlles de de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, el d'Olot, Josep Maria Corominas, el de Palafrugell, Josep PiFerrer i el de Puigcerdà, Albert Piñeira.

Sais assegura que està "sorprès" per la decisió perquè "la línia general era l'arxivament" però diu que està "tranquil". "Estem a l'espera de poder accedir a la documentació que presenti la fiscalia per les acusacions que m'atribueix i quan sigui citat em defensaré amb la seguretat de no haver comès cap dels delictes dels quals m'acusen", afirma.

Ara, el jutjat instructor haurà de decidir si obre diligències prèvies i cita l'alcalde com a investigat o no. Sobre això, Sais diu que no pot ser "molt optimista" tenint en compte la situació actual i "l'espiral incomprensible" en el qual s'ha entrat. "El meu cas el porta el mateix advocat que ha portat l'alcalde d'Olot i l'escrit de defensa era exactament el mateix, però un ha quedat arxivat i l'altre no", afirma.

Per això, al seu entendre "costen d'entendre els arguments que està utilitzant el ministeri fiscal i la justícia" en tot aquest procés. "Haurem d'esperar a veure què passa en els propers dies", afegeix.

En el cas dels alcaldes de Santa Coloma, Olot i Palafrugell, la fiscalia ha decidit arxivar les causes que hi havia obertes. A tots tres se'ls investigava per delictes de desobediència, prevaricació i malversació per haver donat suport al referèndum. Segons fonts municipals, aquesta mateixa tarda l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha rebut la notificació de l'arxiu de la causa que hi havia oberta contra ell pels mateixos fets.