La gironina Astech, entre les mil companyies de més ràpid creixement d'Europa

L'empresa gironina ha quedat en la 337a posició d'un rànquing del Financial Times

  • Maquinària de tall amb serra. Astech
    Maquinària de tall amb serra
    Fotos: Astech
  • Empresa Astech a Cornellà de Terri. Astech
    Empresa Astech a Cornellà de Terri
    Fotos: Astech

Astech, empresa gironina amb seu a Cornellà de Terri (Pla de l'Estany), ha quedat en la posició 337a del rànquing 1.000 Europe's fastest growing companies 2019 del Financial Times. Es tracta d'un rànquing que elabora el diari britànic on s'inclou les empreses amb major taxes d'increment d'ingressos entre el 2014 i el 2017, i destaca les empreses que actuen potencialment en l'economia europea.

La companyia va ser fundada el 2012 per els tres joves emprenedors Jaume Gelada, Albert Mach i Ricard Masoliver amb l'objectiu de donar solucions a les empreses del sector alimentari. Des de la seva fundació ha anat ampliant la seva plantilla com també els seus elements de producció. Després d'uns anys fabricant maquinària a mida per la indústria alimentària, s'ha anat especialitzant en el tall amb serra automàtica de producte congelat o refrigerat, carn o peix.

El 2015 va començar a exportar i actualment és una de les líders en el tall amb serra automàtica amb presència internacional. És el primer cop que els gironins apareixen a la llista amb un augment dels ingressos del 77,1% des del 2014 al 2017.