Tres anys de presó per a uns lladres que van assaltar un ancià al seu pis per robar-li 900 euros

Els homes van encanonar la víctima, de 72 anys, amb una pistola i el van escanyar per immobilitzar-lo

El robatori a casa de l'ancià va tenir lloc el vespre del 6 de febrer del 2009. Els dos lladres, Daniel Marsol i Xavier Hernández, de 34 i 31 anys, sabien que l'avi guardava una gran quantitat de diners al calaix de la tauleta de nit. Qui els ho havia explicat era una jove de 24 anys, Cora Rafael, que coneixia els costums diaris de la víctima.


Segons recull la sentència, la noia sabia que l'ancià vivia sol en un pis del carrer del Carme i que sempre tenia 'una gran quantitat de diners en metàl·lic'. Amb aquesta informació, i pels voltants de les nou del vespre, els dos lladres van plantar-se davant l'edifici de la víctima. Els homes van trucar al timbre i, fent creure a l'ancià que anaven a un altre pis, van aconseguir que l'avi els obrís la porta.

Aleshores, un dels lladres es va tapar la cara amb la jaqueta i, encanonant la víctima amb la pistola, van entrar a l'interior del pis. L'altre home es va posar darrere l'ancià i el va començar a escanyar per immobilitzar-lo. Després, els acusats van arrossegar la víctima fins a l'habitació, mentre li exigien que li donés tots els diners que guardava.

900 euros de la cartera

Un cop a la cambra, els lladres van obrir la tauleta de nit i van agafar-ne la cartera de la víctima. Al seu interior, hi havia 900 euros. Després, els homes van fugir cuita-corrents del pis. L'ancià, que no va poder veure el rostre a cap dels dos lladres, va patir una fractura a l'estèrnum i diverses contusions, i va necessitar gairebé dos mesos per guarir-se.

Una setmana després del robatori, el dia 12 de febrer del 2009, els agents de la Policia Municipal de Girona van detenir els dos lladres i la jove amb qui s'havien conxorxat. Quan els van registrar, Xavier Hernández portava al damunt la pistola amb la qual va encanonar l'avi durant el robatori.

Ara, el Jutjat Penal Número 4 de Girona ha condemnat els dos lladres a una pena de tres anys de presó. La sentència conclou que els dos processats són autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació amb ús d'armes, i d'un altre delicte de lesions. A l'hora d'imposar la pena, el jutjat aplica als acusats l'agreujant de disfressa i l'atenuant molt qualificada de drogoaddicció, perquè en el moment de cometre el robatori, tots dos consumien substàncies estupefaents.

La sentència també condemna Cora Rafael a un any de presó com a còmplice del robatori. Tant als dos homes com a la jove, el jutjat els hi aplica un atenuant de reparació del dany, perquè han indemnitzat la víctima.