El Festival Espurnes torna amb un espectacle exclusiu del teclista de Txarango i el seu pare

Hi participen artistes com les Anxovetes, Joan Colomo o Mireia Vives

El Festival Espurnes celebrarà la segona edició el proper dissabte 18 de maig al Parc de l'Estació de Llagostera (Gironès). El projecte torna amb noves propostes, però amb la mateixa filosofia de l'any anterior: un festival gratuït, diürn per tots els públics amb propostes diverses i de proximitat. L'edició d'enguany aporta una millora i és que, tot i que consta amb dos escenaris, no hi hauran concerts simultanis.

Creat pel grup de música Sotrac i la revista musical La Tornada neix amb la idea de fer música i generar espais per nous grups. És un projecte ambiciós que comptarà amb artistes com les Anxovetes, Joan Colomo, Marion Harper, Magalí Sare, els Carbonell, Mireia Vives i Borja Penalba, Ninus, Joan Masdéu, Xavier Calvet, Namina, i Cesc.

Els Carbonell

Un dels caps de cartell serà els Carbonell que presenten l'espectacle "Lletra i música" que han produït exclusivament pel festival i que unirà el teclista de Txarango, Sergi Carbonell, i el seu pare, l'actor Joanot Carbonell.

Carbonell ha explicat que el projecte parteix de la idea que tots guardem algun moment que ens ha marcat per un motiu o altre i ens ha emocionat. És un petit viatge a través de moments de les seves vides en conjunt i per separat que han tingut un valor especial. Ha destacat els referents a la lluita antifranquista i ha afegit que comptaran amb diverses col·laboracions sorpresa.

Talent local

El membre de Sotrac, Artur Comas ha dit durant la presentació que Espurnes vol ser un aparador per descobrir noves propostes i reivindicar el talent local. Més de la meitat dels grups estan vinculats amb les comarques gironines amb la idea de ser un enllaç entre la cultura i el territori. El festival vol donar altaveu a les ONG's i associacions de la zona per potenciar el poble i el petit comerç generant un teixit associatiu per això enguany incorporarà una fira d'entitats sense ànim de lucre.

Presència femenina

Rocío Rodriguez, directora de la Tornada ha destacat que Espurnes aposta per la multidisciplinarietat perquè a més de música hi haurà circ, màgia, cercavila i diversos tallers infantils i per adults amb la intenció d'abastar un gran ventall de públic on tothom se senti còmode. A més el Festival aposta per una forta presència femenina amb l'objectiu d'impulsar les dones i reivindicar-les.

Durant la presentació Rodríguez ha anunciat que abans de la celebració del festival l'organització impulsarà una campanya on aniran amagant els discs dels artistes del festival en diferents llocs de la zona i qui els trobi i ho faci públic entrarà en un sorteig.

El vicepresident de la diputació de Girona, Albert Piñeira, ha dit que aquesta edició la diputació incrementa la seva aportació. "Espurnes és un festival que s'ha fet un espai en un municipi on se'n celebren molts i ha aconseguit quedar-se per la seva singularitat i diferència."