Reagrupament negocia pactar amb ERC a Figueres, Vilanant, Llançà i Roses

A la capital altempordanesa els republicans ja han arribat a un acord amb Acció Municipal per Catalunya (AMC)

(Darrera actualització: 13:43h 20/04/11)

Els pactes que negocia Reagrupament al llarg del territori segueixen evolucionant lentament. Actualment a l'Alt Empordà s'estan portant a terme converses per entrar a les llistes d'ERC de cares als comicis del 22 de maig als municipis de Figueres, Vilanant, Llançà i Roses. Una de les poblacions on està resultant més complicat assolir un pacte és a Llançà, on els militants de Reagrupament tenen intenció que el cap de llista sigui Pep Ortiz, anteriorment militant d'ERC i regidor a l'ajuntament. Per la seva banda els republicans volen situar al seu propi candidat al capdavant, col·locant Ortiz uns quants llocs més enrere a la llista. Tanmateix el cap de llista d'ERC per Vilanant, Jaume Sibecas, ha desmentit que hagi mantingut cap mena de contacte amb membres de Reagrupament, malgrat fonts de la formació de Joan Carretero així ho han assegurat a aquest diari. 

A Roses la situació és lleugerament diferent ja que ERC no es presentarà a les properes eleccions després que la secció local del partit ha estat incapaç de trobar recanvi a Marc Danés. El republicà va anunciar fa quatre anys que després d'aquesta legislatura tenia pensat retirar-se de la vida política. Amb tot, dilluns es presenta un nou partit, Gent del Poble-AM, del qual en formaria part la marca blanca d'Esquerra. El seu cap de llista, Francesc Giner, ha assegurat en declaracions a AraGirona.cat que la seva formació incorporarà a Fèlix Llorens, militant de Reagrupament, però ha remarcat que 'en cap cas això significa que la nostra sigui una candidatura que aplegui partits independentistes'.

ERC i Rcat a Girona

A Girona ERC i Rcat aniran junts als propers comicis però fonts provinents de Reagrupament han desmentit que el seu candidat es trobi situat a la quarta posició de la llista electoral. Segons ha pogut conèixer AraGirona.cat, la seva ubicació està encara per decidir i a hores d'ara s'està negociant. Els propers dies ambdós partits podrien anunciar formalment l'acord mitjançant un comunicat conjunt.