Els Mossos detecten una 'especialització' dels delinqüents que actuen a les comarques gironines

Els agents investiguen si darrere els robatoris de maquinària agrícola i remolcs de camions hi ha bandes organitzades

Els Mossos d'Esquadra han detectat que els delinqüents que actuen a les comarques gironines s'han especialitzat. Segons l'inspector Josep Monteys, cada cop més els lladres se centren en un camp d'actuació i en un tipus de delictes. L'inspector ha explicat que aquesta tendència s'ha anat accentuant amb els darrers anys, i que els lladres que 'feien una mica de tot' han deixat pas a aquells que se centren en un tipus concret de delictes, com ara els furts de carteres o els robatoris en determinats establiments (bars o benzineres).


L'inspector, però, també ha volgut deixar clar que aquesta especialització no té perquè ser sinònim d'un increment de la presència de bandes organitzades a la demarcació. 'Això no vol dir necessàriament grups organitzats, sinó especialització de delictes', ha precisat el cap de l'Àrea Territorial d'Investigació de Girona.

L'inspector Josep Monteys ha fet aquestes declaracions en referència als darrers robatoris que hi ha hagut de material agrícola i de càrregues de camions a la demarcació. De fet, arran d'aquests robatoris, els pagesos van reclamar més presència policial al camp, per prevenir que els lladres s'emportessin tractors i altres eines, i després les revenguessin a l'estranger, com ara als Països de l'Est.

Pel que fa als robatoris de remolcs, en les darreres setmanes els lladres s'han arribat a endur càrregues de 24 tones. Els Mossos d'Esquadra estan investigant el degoteig de casos, i també si al seu darrere hi ha la presència d'una o més bandes organitzades. 'El que sí que està clar és que, quan un fet delictiu es repeteix i s'emporten una gran quantitat de material, per donar-li sortida mínimament hi ha d'haver una organització', ha indicat el cap de l'Àrea Territorial d'Investigació.

L'inspector dels Mossos d'Esquadra també ha dit que els agents de la seva unitat estan investigant tots aquests casos, i ha assegurat que 'si realment hi hagués algun tipus d'increment, el que es fa és prioritzar la nostra actuació en aquest camp, per veure qui hi ha al darrere'.