Carles Puigdemont (CiU) reivindica una nova manera de fer política a Girona

El cap de llista de CiU promet transparència i participació dels ciutadans en la presa de decisions

A pocs mesos de les eleccions municipals, els candidats a l'alcaldia de Girona van començant a desgranar els seus propòsits. Dimecres ICV va presentar oficialment el candidat Joan Olóriz i l'alcalde del PSC, Pia Bosch, va pronunciar la primera conferència. Aquest dijous ha estat el torn de Carles Puigdemont qui ha pronunciat la conferència 'Girona, temps de canvi'. Ajudat d'un micròfon sense fils i unes projeccions, Puigdemont ha presentat un dels fitxatges de la llista de CiU, Joan Alcalà, relacionat amb l'associassionisme del barri de Germans Sàbat.


En les primeres files, Puigdemont ha estat acompanyat per la resta de regidors del grup, el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús o la diputada Elena Ribera. També s'ha assegut en la segona fila la cap de llista d'ERC, Blanca Palmada, que encara no ha iniciat els actes públics de precampanya.

'Les bases del canvi'

El líder de CiU ha presentat el què anomena 'les bases del canvi' i els eixos que l'han d'integrar. Per Puigdemont, el que un suposat govern de CiU hauria d'impulsar seria una nova manera de governar la ciutat. 'Cal una nova forma de governar amb transparència, proximitat i participació permanents', s'ha proposat. Per això, Puigdemont creu que els ciutadans han de tenir un paper actiu en la presa de decisions. 'Cal un esforç colossal per apostar per la transparència', ha defensat Puigdemont que ha posat per exemple que els ciutadans puguin saber l'estat d'execució del pressupost, en quin moment es troba la queixa que van presentar o l'estat d'un expedient d'obres.

A través de les noves tecnologies i també la presència 'real' dels regidors als barris, el cap de llista vol que els veïns afectats per una decisió puguin dir la seva. 'A l'hora de prendre una decisió, com crear una nova zona blava, hem aplicar l'element corrector del territori sabent què volen els veïns o els comerciants', ha explicat Puigdemont que afirma que aquesta manera de fer política seria 'oposada al que practiquen els socialistes'.

Rellançar Girona

Un altre dels aspectes clau per Puigdemont és configurar una agenda per 'rellançar Girona'. Pel líder convergent, la ciutat 'ha perdut oportunitats'. El cap de llista defensa que la ciutat té unes potencialitats en l'àmbit turístic, comercial, econòmic i cultural que s'ha d'aprofitar. 'Les oportunitats que s'han perdut no han estat per mala fe sinó per cansament', ha assenyalat el cap de llista que assegura que, en els tres anys que porta reunint-se amb veïns, li comenten que tenen ganes de canvis. 'El projecte del convencional s'ha de fer tal i com es va comprometre el ministre i s'ha de resoldre el tema del viaducte', ha manifestat.

Per últim, Puigdemont ha parlat dels 'espais de transformació per a la Girona del segle XXI'. Per això ha reivindicat que, malgrat no siguin anys de bonança econòmica, s'ha de tenir 'visió de futur' per preveure com i cap a on ha de créixer la ciutat. El líder de CiU s'ha referit a l'accés sud i també el nord de Girona, la Devesa, l'enllaç de l'autopista a Domeny, l'Hospital Josep Trueta, Campdorà o la carretera Barcelona com els grans reptes de futur de la transformació futura de la ciutat.