Demanen tres anys de presó per a un jove acusat de difondre a Internet els codis d'accés al Canal+

El noi, veí de Palafrugell, tenia una pàgina web on els usuaris publicaven les claus per descodificar la senyal

Jesús H. H. ha explicat que és aficionat a la informàtica i l'any 2007 tenia una pàgina web amb continguts televisius, esportius i d'humor. En aquesta pàgina també hi havia enllaços a altres webs. Segons les acusacions, va actuar de forma il·legal perquè aquests links donaven accés a claus per accedir al Canal+ sense haver de pagar les quotes mensuals. L'acusació particular, que defensa els interessos de l'empresa, assegura que això va causar un perjudici a la companyia perquè van piratejar l'accés al canal privat gratuïtament i, per això, acusen el jove d'afavorir la difusió d'aquests codis.


La pàgina web, que actualment està inactiva, va rebre més d'11.000 visites. Això no vol dir que totes pirategessin l'accés al Canal+, però l'acusació particular denuncia que l'acusat va facilitar la neutralització dels descodificadors del canal a molts usuaris. Segons la companyia de televisió, el jove palafrugellenc arribava a anunciar-se a la xarxa perquè els internautes entressin al seu web i, d'aquí, poguessin accedir a les claus penjades de manera il·lícita.

Jesús H. H. nega aquesta versió i argumenta que no tenia cap tipus de control sobre els links que penjaven externament al seu web. Diu que tenia els webs com a hobby i que en cap moment va tenir intenció de cometre cap delicte. Tot i això, s'enfronta a la pena màxima per aquest delicte i les acusacions demanen que el condemnin a tres anys de presó i a pagar una multa de sis euros diaris durant 24 mesos. El cas, que s'ha jutjat aquest dijous al penal 2 de Girona, ha quedat vist per a sentència.