Fernández defensa l'absència del PP en la manifestació feminista del 8-M

Titlla a qui els critiquen de ser la "Santa Inquisició progressista"

La presentació de la llista per Girona a les Municipals ha estat el lloc des d'on el president del PP català, Alejandro Fernández, ha volgut reivindicar la posició del partit en relació a la vaga feminista del 8-M. Fernández ha recordat dones com Esperanza Aguirre, Soraya Sáenz de Santamaría, Loyola de Palacio o Maria Dolores de Cospedal per defensar el compromís del partit amb "totes les dones".

"Nosaltres treballem cada dia pels drets de totes elles, no només les dones de dretes o les d'esquerres, sinó de totes", ha reblat. Fernández ha assegurat que "no hi ha un altre partit" a Espanya que pugui presumir de tant lideratge femení.

En aquest sentit, el president del PP català ha deixat clar que "no admeten cap lliçó" per part d'altres partits, o sectors de la societat que els han criticat per la posició que han pres, en relació a l'aturada d'aquest divendres que, diu, va ser una "jornada de celebració i normalitat".

Preguntat per les paraules del candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, on considerava que les dones tenen més simpatia i els homes més enginy, Fernández lamenta que vingui " la Santa Inquisició progressista" a qualificar les paraules d'un candidat. En aquest aspecte, el president dels populars ha ironitzat recordant que "vivim en una democràcia i la cesura medieval s'ha acabat".

Suport a Millo

El president del PP català ha estat acompanyat per l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya i actual president del PP gironí, Enric Millo. Fernández ha defensat Millo després de les crítiques rebudes per la seva declaració davant del jutge Marchena en el judici del procés.

En aquest sentit ha considerat "inadmissible" el "linxament" al què ha estat sotmès Millo "només per haver dit la veritat en un procés judicial".