Jutgen un ginecòleg i una llevadora acusats de no fer res per evitar que un nadó naixés mort a Olot

Els pares creuen que el nen hauria sobreviscut si haguessin fet una cesària a la mare la primera vegada que va anar a l'hospital

La dona estava embarassada de 41 setmanes i el 4 d'abril va anar a l'hospital perquè tenia contraccions i dolors. Allà la van atendre d'urgència però la van fer tornar a casa poca estona després perquè no dilatava, encara no estava de part i no van detectar que res anés malament. El mateix dia al vespre, la parella va tornar a anar a l'hospital amb els mateixos símptomes però agreujats. El ginecòleg que la va atendre, Manuel de Peray, i la llevadora, Carmen Carmona, van decidir ingressar-la.


Al llarg de la nit la van tenir en observació i li van fer diverses proves que, segons han declarat en seu judicial, no van revelar cap anomalia. Finalment, li van donar un Voltarén per fer disminuir el dolor i l'endemà al matí li van donar l'alta. La dona ha explicat que la llevadora li va dir que 'havia d'aguantar més bé el dolor' de les contraccions.

'Em van dir que no anava de part', ha declarat la dona que afegeix que el doctor i la llevadora li van dir que podia tornar a casa i que no calia que tornés a anar a l'hospital fins que anés de part i 'tingués contraccions cada cinc minuts'. Segons la parella, aquest és el motiu pel qual no van anar a la visita que tenien programada per al dia 6 d'abril. Asseguren que el doctor va dir que com que ja havien fet proves mentre estava ingressada, la visita no calia.

El dia 7 la parella va tornar a l'hospital. La dona ha relatat que patia un dolor 'bestial', tenia vòmits i l'orina marró. Quan va ingressar, el nadó ja havia mort. La dona va patir una infecció a la placenta que va provocar patiment en el fetus. El matrimoni sosté que si li haguessin fet una cesària el primer dia que va ingressar, tal com ells van demanar, el nen no hauria mort. El ginecòleg i la llevadora sostenen que una cesària no es pot fer sense que hi hagi cap motiu justificat i que totes les proves que li havien fet havien sortit normals.

El fiscal, que només acusa el ginecòleg, demana que el condemnin a cinc mesos de presó, tres anys d'inhabilitació professional i a pagar 60.000 euros d'indemnització en matèria de responsabilitat civil. L'acusació particular, que representa el matrimoni, eleva la petició i demana que els condemnin a un any de presó i tres d'inhabilitació cadascú i a pagar una indemnització de 140.000 euros. Les defenses entenen que no hi ha mala praxis i demana que els absolguin. El cas ha quedat vist per a sentència.