Blanes surt al carrer per reivindicar ''més de 1.000 raons'' per fer la vaga feminista

Aquest cap de setmana s’instal·larà un punt lila d’informació al passeig de Mar

  • La concentració davant de l'Ajuntament de Blanes en suport a la vaga del 8-M
    La concentració davant de l'Ajuntament de Blanes en suport a la vaga del 8-M
  • Algunes de les dones penjant mandales a Blanes dins del conjunt d'activitats programades en suport a la vaga feminista
    Algunes de les dones penjant mandales a Blanes dins del conjunt d'activitats programades en suport a la vaga feminista

Un conjunt de persones s’ha concentrat aquest divendres a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament de Blanes (Selva) per defensar la figura de la dona i reclamar la igualtat de gènere en diferents àmbits. L’acte l’ha organitzat l’Associació Cultural Joan Comorera i un grup de dones han llegit un manifest centrat en recordar les “més de 1.000 raons” per fer vaga aquest 8-M.

Per una banda, el manifest ha apuntat part de les desigualtats que segueixen patint les dones, com ara la violència masclista, la precarietat, la bretxa salarial o la pobresa social. El manifest també ha fet referència al ressò de la lluita de les dones arreu del món.

Tot i així, el col·lectiu ha lamentat que “el moviment de les dones en la lluita per conquerir els seus drets està generant un allau de reaccions patriarcals”. En aquesta línia, han apuntat que tan la dreta com l’extremadreta “han posat a les dones a la seva diana” i per això presenten polítiques contràries a la igualtat de gènere.

Més enllà de la concentració, l’Associació de Dones Artesanes de Blanes també ha organitzar un acte en què les dones han penjat mandales fetes de roba als arbres del passeig de Dintre.

Un punt lila al passeig de Mar

La commemoració del 8-M a Blanes seguirà durant tot el cap de setmana de la mà de la Plataforma de Dones amb la instal·lació d’un punt lila al passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample. Aquesta carpa hi serà dissabte i diumenge entre les onze del matí i la una del migdia.

La idea és repetir el que ja es va fer durant els concerts de l’Ensorra’t que es van fer a la platja, durant els dies de la Festa Major. El punt serveix com un lloc en què es dona informació de la igualtat de gènere i s’intenta conscienciar a la gent de la importància a l’hora de respectar la figura de la dona.