Restringeixen l'escalada a l'Alta Garrotxa per facilitar la nidificació d'aus rapinyaires protegides

Es tracta dels sectors de Bellavista, el Diable, Galliner i Atlantis on l'activitat estarà restringida fins al 15 d'agost

El Consorci de l'Alta Garrotxa opta per restringir cada any l'escalada en els punts escollits per algunes espècies d'aus rapinyaires que hi han instal·lat els seus nius. Un cop les cries ja han marxat, es torna a aixexar la restricció. Aquest any, s'ha decidit el pròxim 15 d'agost.


Paral·lelament, el consorci va dur a terme durant el 2010 la prospecció en els sectors d'escalada d'aquest espai per quantificar els rapinyaires que hi nidifiquen. Els treballs compten amb la col·laboració del cos d'Agents Rurals, que inspeccionen periòdicament els sectors i recullen dades de l'activitat d'aquestes espècies protegides. Aquesta informació és la que posteriorment s'utilitzarà per modificar les restriccions en els sectors d'escalada, en funció de la sensibilitats de les aus.

Aquest any s'han restringit els sectors de Bellavista, el Diable, Galliner i Atlantis mentre que el Castellot continua essent un sector lliure per a l'escalada, juntament amb els de l'entorn de Sadernes i castell s'Espasa.