Joan Alcalà, Cristobal Sánchez, Narcís Sastre i Josep Pujols no aniran a la llista de JxCat a Girona

Maria Àngels Planas, Eva Palau i Carles Ribas, en canvi sí

"Anuncio que no continuaré com a regidor de Girona en el proper mandat. Després de vuit anys intensos i de gran dedicació, crea que ha arribat el moment de parar, i ho faig orgullós de la feina feta". Amb aquesta piulada a Twitter, l'actual tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública ha anunciat que deixa la política municipal.

Joan Alcalà, que porta vuit anys a l'Ajuntament, ha volgut agrair la confiança de Puigdemont i Madrenas durant aquests dos mandats. "Tenim un model de ciutat que funciona, en el qual crec i on, des de la distància, segur que podré continuar aportant", ha dit a través de la xarxa social.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, li ha respost –també a Twitter- dient que ha estat "un plaer" compartir govern amb ell. "Un bon bocí de la Girona d'avui és cosa teva! Més enllà dels tres mesos que queden, compto amb tu per continuar fent ciutat", ha escrit.

Planas, Ribas i Palau repetiran

Joan Alcalà no és l'únic regidor del grup de CiU -però sí dels més veterans- que no anirà a la llista de JxCat que encapçala Marta Madrenas. Per part del PDeCAT, tampoc ho faran el regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez; el de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, i el d'Educació i Esports, Josep Pujols (que va entrar ara fa pocs mesos en substitució d'Isabel Muradàs).

Per contra, sí que repetiran l'actual tinenta d'alcaldia d'Hisenda, Maria Àngels Planas; el tinent d'alcalde de Cultura, Carles Ribas, i la regidora de Salut, Eva Palau. Tots ells també formen part del PDeCAT.

De l'actual equip de govern, queda per veure si el vicealcalde Eduard Berloso (Demòcrates) i la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Glòria Planas (Avancem), aniran o no a la llista de JxCat per al 26-M.

De moment, la candidatura de Marta Madrenas només ha anunciat una de les noves incorporacions: la de Núria Pi, treballadora social i veïna de la Devesa. Actualment és responsable de l'àrea jurídica de Support-Fundació Tutelar Girona.