Els Mossos d'Esquadra aturen un conductor a l'AP-7 que circulava ebri i sense una roda

L’home va donar una taxa d’alcoholèmia de 0,66 mg/l en aire expirat, més del doble del límit permès

Els fets van tenir lloc pels voltants de dos quarts de set del matí del diumenge 23 de gener. Una patrulla de Trànsit dels mossos estaven atenent un vehicle avariat al voral de l'autopista AP-7. Els agents tenien el cotxe encarat en sentit França, molt a prop de la sortida 7. De sobte, van sentir un soroll fort i continuat, com un xerric constant.

Els agents es van quedar de pedra quan van veure que, pel seu costat, els hi passava un cotxe amb tot d'espurnes que li sortien de la part del davant. El vehicle anava a una velocitat molt reduïda. Els mossos van pujar al cotxe patrulla i van començar a seguir-lo, fent-li senyals al conductor perquè s'aturés. Després de diversos advertiments, el jove va parar a l'àrea de descans que hi ha al terme de Sant Gregori (Gironès).

Aleshores, els mossos van comprovar com el cotxe havia circulat sense un dels pneumàtics, ja que la llanta de la roda davantera dreta estava totalment destrossada. Segons va poder saber la policia, el conductor va sortir del centre comercial Espai Gironès de Salt (Gironès). Mentre circulava, en un moment determinat una de les rodes -que ja estava punxada- s'havia desprès pel fregament amb la calçada, de manera que la llanta de la roda va quedar nua.

Després que el cotxe s'aturés, la patrulla va veure que el jove que anava al volant presentava símptomes evidents d'anar begut. Per això, li van fer la prova d'alcoholèmia preceptiva. El resultat va ser de 0,66 mg/l en aire expirat. És a dir, molt més del doble de la taxa legalment permesa (0,25 mg/l en aire expirat).

El conductor, un jove de Banyoles de 22 anys, no era conscient que havia perdut el pneumàtic quan els mossos el van aturar. Els agents el van denunciar per un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379 del Codi Penal. El jutge en funcions de guàrdia de Girona va citar posteriorment el noi per declarar.