Les AMPAs de Lloret de Mar critiquen la saturació de les aules al municipi

Exigeixen a Educació que declari l'escola Pere Torrent com a centre d'alta complexitat

La federació INTERAMPA, que representa a les famílies dels vuit centres entre escoles i instituts de Lloret de Mar (Selva), critica la saturació que pateixen els centres al municipi. Asseguren que hi ha classes amb 28 alumnes i que alguns d'ells "han de fer classe als passadissos" per la manca d'espais. Per aquest motiu creuen que el nou institut que preveu engegar a partir del proper curs el Departament d'Educació és "totalment insuficient". La federació també denuncia que hi ha centres que utilitzen espais com el laboratori o la biblioteca per convertir-los en aules i menjadors. A més, també han exigit al govern català que declari l'escola Pere Torrent com a centre d'alta complexitat.
Segons la INTERAMPA, el municipi de Lloret de Mar va rebre 226 alumnes nouvinguts durant el curs passat i 281 més durant el curs anterior. Per això denuncien que les noves arribades han massificat encara més les aules, mentre que el govern català no ha obert cap altre centre.

Segons el conjunt d'Associacions de Mares i Pares, aquesta situació acaba afectant negativament a la qualitat de l'ensenyament. A més, el col·lectiu ha posat el focus en l'escola Pere Torrent. La federació apunta que la diversitat cultural dels alumnes del centre comporta més dificultats afegides a la massificació.

Per això demanen que es declari el centre com a escola de màxima complexitat de cara al proper curs. De fet, denuncien que aquesta va ser una de les promeses que els va fer el conseller d'Educació durant una visita al municipi a finals de setembre de l'any passat.

D'altra banda, han explicat que el Departament preveu ampliar una nova línia de 1r d'ESO a l'Institut Rocagrossa pel curs 2019-2020 i això pot agreujar "el problema de massificació ja existent". Per això demanen que la nova línia es traspassi al nou institut i en tingui tres en comptes de les dues anunciades.