L'IES Vallvera de Salt inicia els actes per conscienciar als alumnes que la pau s'assoleix amb diàleg

La setmana ha començat dibuixant un immens símbol de la pau humà al patí del centre

Els alumnes de l'IES Vallvera de Salt han format avui a les onze del matí un gran símbol de la pau humà enmig del pati de l'institut. És només un dels actes que any rere any organitzen amb motiu del dia de la pau però que aquesta vegada té 'més sentit que mai' després dels aldarulls que hi ha hagut a la població en les darreres setmanes. El director del centre, Josep Maria Rodríguez, ha explicat que la voluntat és explicar als adolescents que el diàleg és l'única via productiva per resoldre conflictes.

 

L'acte l'han organitzat els alumnes de segon del cicle d'animació sociocultural. Cada alumne que ha participat en la rotllana portava un globus blanc a les mans, com a símbol de la pau. Rodríguez ha detallat que durant la setmana hi ha hagut altres actes durant els quals han abordat els problemes que s'han manifestat a Salt com els problemes de convivència, la falta de respecte envers els altres o les dificultats econòmiques.


Rodríguez ha explicat que la meitat dels alumnes de secundària són d'origen immigrat, de la mateixa manera que són nouvinguts tres de cada deu alumnes de cursos postobligatoris. El director també ha aprofitat la jornada pacifista per reclamar que s'equilibri millor l'índex entre els diferents centres. En aquest sentit, ha assegurat que la majoria dels problemes que tenen sorgeixen de la 'guetització' i l'acumulació de necessitats en un mateix lloc.