Cleries anima les administracions a 'sumar esforços' per garantir la convivència a Salt

El conseller de Benestar Social valora la cohesió social que hi ha al poble la vigília de la reunió amb l'alcaldessa

Josep Lluís Cleries també ha apuntat que la reunió, que se celebrarà a porta tancada a l'Ajuntament de Salt a partir de les sis de la tarda, ha d''establir la col·laboració futura per veure com encarem que les coses funcionin bé a Salt'. 'Crec que la gran majoria de saltencs han fet un gran esforç d'acollida i integració i el que no es pot permetre és que uns pocs o trenquin' ha afegit el conseller.

Durant la trobada, es concretarà un acord de col·laboració per impulsar un Pla pilot d'actuació, destinat a reforçar la convivència i la cohesió social en aquesta localitat del Gironès, així com l'estudi d'un segon bloc de mesures que hauran de complementar aquest Pla pilot. D'aquesta manera, el Pla pilot de Salt serà el primer del plans específics per barris o municipis que presentin un elevat índex de població immigrada i que impulsarà el Govern.

El desencadenant d'aquest debat va sorgir arran dels aldarulls succeïts setmanes enrere als carrers de Salt, on desconeguts van cremar diversos cotxes i van provocar altres destrosses. Els incidents van coincidir amb el greu accident que va patir un menor d'origen marroquí que va llençar-se al buit mentre era perseguit per la policia. Al cap d'uns dies, el jove va morir. La delicada situació que es viu al municipi, amb un alt índex d'immigració i la voluntat de la ciutadania de mantenir la pau, va motivar que 3.000 persones participessin, el passat 22 de gener, una multitudinària manifestació pacífica que duia per lema 'Volem viure a Salt en pau i bé'.

Cleries s'ha referit a la reunió de Salt mentre participava en el Festival organitzat per commemorar el dinovè aniversari de la creació del Centre Cultural Andalús del Bon Pastor, que aplega nombroses activitats com el cant, les sevillanes o les sardanes. Un acte en què el president de l'associació, Domigo Fariña, ha fet d'amfitrió i on també ha assistit la regidora del districte de Sant Andreu de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Mumbrú.

'Des de la Generalitat hem d'estar a prop de les entitats', ha indicat el conseller, qui ha destacat que entitats com el Centre Andalús del Bon Pastor estan fent 'una feina per la cohesió i convivència'. 'L'important és que les cultures no ens separin sinó que en ajuntin i que ens facin conviure en pau', ha conclòs.