Entreguen els guardons de la 2a edició dels premis de Comunicació Local Carles Rahola

Enguany s'han presentat 24 autors en la categoria del recull d'articles, un 42% del total

  • El web de l'Ajuntament de Figueres s'ha endut el premi a millor iniciativa de comunicació institucional © ACN
    El web de l'Ajuntament de Figueres s'ha endut el premi a millor iniciativa de comunicació institucional © ACN
  • Fotografia de grup amb tots els guardonats © ACN
    Fotografia de grup amb tots els guardonats © ACN

Aquest divendres s'ha celebrat a l'Auditori de Girona la 2a edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola. El recull d'articles sobre el procés d'absorció de Caixa Girona publicats al diari El Punt per Anna Puig i Imma Bosch han estat guardonats com a millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita. El jurat ha valorat la 'tasca d'investigació feta' ja que considera que han anat 'un pas més enllà' de la informació estricta i 's'ha interpretat l'actualitat'.


Han quedat finalistes en aquesta categoria la sèrie de set articles 'El accidente de la Costa Brava' de Josep Playà publicats a La Vanguardia i el suplement especial 'Vicens Vives: Cent Anys' amb textos d'Alfons Petit, Daniel Bonaventura i Jordi Vilamitjana i articles d'Enric Mirambell, Joaquim Nadal i Jordi Pujol publicat per Diari de Girona.

Segons ha destacat el jurat, aquesta ha estat la categoria dels premis Carles Rahola que ha tingut més participació en l'edició d'enguany ja que s'hi han presentat 24 autors, cosa que representa un 42% del total de participants.

La gran nevada, fotografiada

En fotoperiodisme ha estat guardonada la fotografia que mostra la gran nevada del 8 de març titulada 'La neu talla les comunicacions per carretera', de Jordi Velasco, i publicada al Diari de Girona. El jurat ha valorat la 'composició efectiva emprant molt pocs elements' que fa que sigui una imatge 'molt simbòlica' d'un fet que ha tingut un gran ressò. El 'Recanvi' de Joan Castro i la sèrie de fotos 'Esquarterador' d'Eddy Kelele, ambdós de l'agència Click Art Foto, han estat finalistes.

El premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio ha estat pel programa 'La taverna de la Rambla' d'Onda Rambla Girona, conduït per Eduard Cid, Pere Bahí i Pep Rodríguez, per la 'seva continuïtat, espontaneïtat i aposta pels continguts de proximitat'. Com a finalistes han quedat els programes 'Cinc minuts més' de Ràdio Olot i 'Esfera pública' de Catalunya Ràdio. En aquesta categoria s'ha experimentat un gran augment de participants ja que s'ha passat d'un únic aspirant en la primera edició als onze de la d'enguany.

Millor iniciativa de comunicació institucional

El web de l'Ajuntament de Figueres s'ha endut el premi a millor iniciativa de comunicació institucional. El jurat l'ha qualificat com una 'eina oberta, participativa i àgil que aposta clarament per les noves tecnologies'. La revista 'Engega!' de la Universitat de Girona i la revista cultural 'L'Arjau' de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, han quedat finalistes.

En les categories de televisió i projecte sobre comunicació, el jurat dels Carles Rahola ha premiat 'Terra d'amfitrions' de Volcano Televisió i emès per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya pel seu 'llenguatge televisiu àgil i modern', i el projecte 'Ivie Okundaye' de Marc Faro i Anna Teixidor per la seva 'qualitat, viabilitat i entusiasme'.

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, exceptuant el guardó al millor projecte de comunicació periodística que té una dotació 2.000 euros.