La tercera edició de la Sea Otter espera rebre més de 5.000 ciclistes

L'any passat hi van assistir més de 50.000 visitants

La Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show 2019 es celebrarà enguany del 31 de maig al 2 de juny. Tres intensos dies en que Girona i la seva demarcació seran la capital europea de la bicicleta. Aquest esdeveniment porta valor afegit per tot el territori.

Enguany és la tercera edició del festival ciclista. L’any passat hi van assistir més de 50.000 visitants en 3 dies. En aquesta edició s’esperen més de 5.000 ciclistes a les diferents proves, amb campions del món de diferents disciplines que són un atractiu pel públic i els aficionats. Durant l’acte s’ha anunciat que hi haurà presents noves marques mundials i complements del sector de la bicicleta a la fira. La Sea Otter confirma que la demarcació de Girona és una destinació ciclista situada al top ten mundial degut a la seva oferta ciclista i al prestigi internacional que li donen el més d'un centenar de ciclistes professionals que viuen i entrenen a la demarcació.

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat que «la Diputació de Girona referma, un any més, el seu suport al festival. La Sea Otter amplia la visibilitat de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona, tant en l’espai d’exposició i competicions, com en totes les plataformes de comunicació que s’utilitzen per divulgar i promocionar l’esdeveniment».

El delegat territorial de la Generalitat, Pere Vila ha afegit que «fa 3 anys el Patronat de Turisme Costa Brava Girona es va plantejar de col·laborar amb el Sea Otter i fer una posta per la ciutat de Girona. Ara hem de destinar esforços per internacionalitzar el festival i consolidar-lo en l'àmbit europeu». De la seva banda, Marta Madrenas, s’ha mostrat contenta de presentar per tercera vegada aquest esdeveniment, destacant que «Girona és un referent en la pràctica del ciclisme i l’arribada del Sea Otter no va se casualitat».

Finalment, Albert Balcells, director del Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show ha destacat que la Sea Otter «és un esdeveniment esportiu i alhora una fira del sector de la bicicleta». Any rera any la fira creix: un 10% en l’oferta esportiva. S’incrementen les proves de BTT i les de ciclisme per carretera i té més repercussió a nivell mundial. És una plataforma a nivell mundial i és important que el món de la indústria del ciclisme s’identifiqui amb la Sea Otter Europe de casa nostra».

Des de les institucions han agraït als organitzadors del festival la seva aposta pel territori, per confiar en les institucions, entitats i empreses de comarques gironines, i per oferir la possibilitat de mostrar als visitants els recursos naturals, culturals i gastronòmics de la nostra demarcació, al mateix temps que es dona a conèixer l’oferta ciclable gironina. Alhora que han desitjat que l’esdeveniment sigui un èxit, i que plegats superem les expectatives fixades i que el puguem seguir celebrant en el futur.