Una seixantena de persones es manifesten a Girona per protestar contra la reforma de les pensions

Els manifestants han entonat consignes contra el govern espanyol i els sindicats majoritaris

Sota el lema 'Aturem-los! Ara, lluita! No a les retallades socials', una seixantena de persones s'han manifestat a Girona contra la reforma laboral. La manifestació ha començat més tard del que estava previst, passades les sis de la tarda, i els manifestants, amb banderes del sindicat CGT, han recorregut els carrers del centre de la ciutat cridant consignes contra el govern espanyol com 'Les vostres solucions, les nostres misèries' o 'No hi ha pa per tan de xoriço'.


Els manifestants, però, també han tingut paraules pels sindicats majoritaris: 'UGT i Comissions sindicats de patrons' o 'Per pactes i traïcions UGT i Comissions' i també pels empresaris, ja que quan han passat per davant de la Cambra de Comerç de Girona han xiulat i han cridat 'Govern i empresaris sou mercenaris'. La manifestació ha transcorregut amb normalitat i sense incidents, i ha finalitzat a la plaça del Vi on s'ha llegit un manifest que duia per títol 'Jubilem el capitalisme, enderroquem la dictadura dels mercats', i on els organitzadors de la marxa, CGT-Catalunya, CNT-Catalunya, COS i Solidaritat Obrera, han criticat la reforma de les pensions perquè 'és un atac sense precedents contra els drets dels treballadors'.

El secretari d'organització de la CGT a Girona, Antonio Villegas, ha assegurat que seguiran lluitant perquè no s'aprovi la reforma de les pensions, tot i que la vaga general coincideix amb el dia que s'ha anunciat un principi d'acord entre govern espanyol i sindicats majoritaris. Villegas, a més, ha recriminat que si la joventut cada vegada accedeix més tard al mercat de treball és gairebé impossible que puguin aconseguir el 100% de la jubilació quan arribi el moment.

'És inadmissible que les mesures que està prenent el govern espanyol les hàgim de pagar els treballadors i els més dèbils', ha destacat Villegas. El secretari de la CGT a Girona, a més, ha fet una crida a la ciutadania perquè es mobilitzi i surti al carrer a lluitar pels seus drets. 'Cal que els ciutadans s'adonin que nosaltres no hem de pagar els plats trencats de quatre especuladors', ha sentenciat.