El PSOE inclou Girona al seu catàleg de bones pràctiques municipals i autonòmiques

Posa com a exemple la creació de la 'Girocleta' per 'fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat'

El llibre inclou un pròleg signat per José Luis Rodríguez Zapatero que apunta que el catàleg 'il·lustra amb claredat quines són les senyes d'identitat dels governs autonòmics i municipals socialistes i la seva aptitud per aconseguir els objectius que ens proposem en la nova etapa'. Segons Zapatero, al catàleg hi apareixen 'bones pràctiques, bones experiències, bones idees que tenen a veure amb l'ocupació, la posada a disposició dels ciutadans de serveis essencials i culturals de qualitat i amb la sostenibilitat mediambiental'.


El catàleg cita els exemples de tres municipis catalans. De Girona destaca la creació de la 'Girocleta' per 'fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat' posant a sdisposició dels ciutadans bibicletes i aparcaments a diversos punts de la ciutat. De Sabadell en destaca la Comissió especial de contractació d'obres, creada a proposta de l'alcalde Manuel Bustos per valorar les obres que es finançaven a través del Fons Estatal d'Inversió Local. Pel que fa a l'Hospitalet, el catàleg destaca els programes de joventut i l'Espai públic de convivència que ha posat en marxa l'Ajuntament, i que fomenten la implicació dels joves en la creació cultural i la convivència a l'espai col·lectiu.

El secretari de Relacions Institucionals i Política Autonòmica., Gaspar Zarrías, ha afirmat que 'no hi ha cap motiu' especial perquè Barcelona no hi sigui, i ho ha justificat pel fet que 'és complicat' posar els 8.115 ajuntaments de l'Estat. En tot cas Zarrías ha assegurat que 'no hi ha gat amagat' en aquesta omissió, mentre que la portaveu del PSOE al Senat, Carmela Silva, ha afirmat que el fet que no hi aparegui és perquè l'Ajuntament no va enviar a temps la documentació que els havien demanat.

El catàleg presenta també els exemples de diverses CCAA on governen o han governat els socialistes. En el cas de Catalunya destaca la Llei de barris i la modernització de les oficines d'ocupació de la Generalitat i dels serveis que ofereixen.