Els Agents Rurals enxampen un pescador i quatre corallers furtius al Parc Natural de Cap de Creus

La pesca de garota es permet amb llicència del 31 d'octubre al 31 de març

En la primera intervenció, es va detectar una embarcació sospitosa al paratge de Sa Planassa, a Cadaqués, en una zona protegida dins del parc natural. Van seguir l'embarcació fins als canals de Santa Margarida, a Roses, i un cop es va comprovar que el pescador furtiu havia capturat garotes, es va intervenir l'embarcació i l'equip d'immersió amb escafandre autònom i van retornar al mar la cinquantena de garotes que havia recol·lectat.

Després d'aquesta actuació es va sospitar d'una embarcació situada prop de l'illa de Messina, també dins del parc natural, que va fugir davant la presència dels agents. Finalment es va aconseguir aturar la barca i els agents van identificar quatre corallers furtius reincidents que disposaven de tres equips d'immersió amb escafandre autònom. Se'ls van comissar els equips i la barca, que no tenia matrícula per a la pesca professional de corall.

La pesca de la garota es permet amb llicència, sempre que es respecti la temporada hàbil de pesca –de l'1 d’octubre al 31 de març- i es faci sense equips de respiració subaquàtica. A més cal respectar les quotes diàries establertes: 150 quilos per als mariscadors professionals i 150 unitats per als pescadors recreatius.

La pesca del corall vermell és permesa únicament en la zona del litoral marí compresa entre la frontera amb França i el límit sud del municipi de Roses. En queden excloses les tres reserves naturals parcials situades a l'àmbit marí del parc natural de Cap de Creus. La temporada d'aquest any comença l'1 de maig i acaba el 31 d'octubre.