Rosa Aguilar assegura que la Llei de Costes no obligarà a enderrocar edificacions a la Costa Brava

La ministra de Medi Ambient contesta a la diputada de CiU Montserrat Surroca que el diàleg guiarà totes les actuacions que calen

Aguilar s'ha mostrat sensible a la qüestió i ha assegurat que totes les actuacions necessàries es faran 'amb cautela'. Ha afegit que es faran 'a través del diàleg' tant amb les administracions com amb els particulars afectats i ha citat expressament els casos de Santa Margarida de Roses i d'Empuriabrava. Sobre aquestes actuacions ha volgut remarcar que 'en cap cas' alguna d'aquestes actuacions 'suposarà l'enderrocament de ni una sola edificació'.

Surroca ha dirigit una pregunta a la ministra en la sessió de control al Govern sobre el  procés de delimitació que està duent a terme l'Executiu a la costa de Girona. La diputada de CiU ha recalcat la rellevància que té  aquest procés a la zona donada la 'singularitat' d'Empuriabrava o Roses.

En aquest sentit, Surroca ha apuntat la 'preocupació' dels veïns per l'afectació que pugui tenir aquesta delimitació, especialment d'aquells treballadors i empresaris l'activitat econòmica depèn directament i indirectament  d'aquestes zones. La diputada considera que l'actual Llei de Costes 'no s'ajusta  a la sensibilitat i necessitats d'Empuriabrava o Roses'. 'Un territori amb una zona urbanística molt consolidada prèvia a la Llei de Costes i que necessita uns instruments legals més  flexibles de l'actual regulació', ha afirmat Surroca.

Per això, ha recalcat la necessitat que aquest procés de delimitació  s'escometi des de la 'prudència', sospesant les conseqüències econòmiques i socials que puguin tenir aquest procediment i tenint en compte la Generalitat i els ajuntaments i es negociï l'actuació a seguir en les zones per minimitzar possibles danys. Per la seva banda, la ministra de Medi Ambient ha estès la mà a la Generalitat de Catalunya i ha manifestat la seva disposició a mantenir un diàleg amb les institucions catalanes i amb CiU per acostar posicions i trobar la sortida des 'del consens i la lleialtat'.

La ministra Aguilar ha reconegut que la costa de Girona 'té dificultats  afegides a altres zonest, i ha assegurat que el Govern adoptarà amb 'tota cautela' les actuacions que s'han de dur a terme, a través del diàleg amb les institucions i amb els ciutadans interessats.

'Proposem diàleg perquè des del consens i la lleialtat donem la resposta i la solució adequada a un tema que és important i que afecta a la ciutadania i que al Govern li interessa molt donar una resposta en positiu', ha afirmat.