L'onada de fred deixa temperatures mínimes rècord i es mantindran fins dimecres

Les temperatures més baixes han estat de -11,6 graus al Ripollès

D'altra banda, a vuit estacions meteorològiques automàtiques (EMA) més s'ha superat el valor de la temperatura mínima més baixa en un mes de gener. Es tracta del Pont de Suert (Alta Ribagorça), amb -13,1ºC; Prades (Baix Camp), amb -11,5ºC; Blancafort (Conca de Barberà), amb -7,6ºC; l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), amb -7ºC; Vinebre (Ribera d'Ebre), amb -7,6ºC; Cervera (Segarra), amb -8,8ºC; Seròs (Segrià), amb -8,3ºC; i Lladurs (Solsonès), amb -10,6ºC. Paral·lelament, segons l'SMC, a més del 90% de les 160 estacions meteorològiques automàtiques d'arreu del país s'ha baixat del llindar de temperatura mínima extrema durant les nits de divendres a diumenge.


-15,6ºC a Das i -4,5ºC a Malgrat de Mar

Destaquen valors com els -10,9ºC de la Seu d'Urgell, els -17,6ºC de Boí (Alta Ribagorça i a 2.535 metres), els -9,1ºC d'Òdena (Anoia), els -10,1ºC de Sant Salvador de Guardiola (Bages), els -11,5ºC de Prades (Baix Camp), els -2,2ºC de Riudoms (Baix Camp), els -7ºC de Monells (Baix Empordà), els -7,1ºC de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), els -0,7º de Barcelona-Zona Universitària, els -12,5ºC de Guardiola de Berguedà, els -15,6ºC de Das (Cerdanya), els -9,2ºC de la Vall d'en Bas (Garrotxa), els -8,4ºC de Fornells de la Selva i Vilablareix (Gironès), els -4,5ºC de Malgrat de Mar (Maresme), els -11,1ºC d'Oliola (Noguera), els -9,8 d'Orís (Osona), els -9,9ºC del Poal (Pla d'Urgell), els -8,6ºC de Falset (Priorat), els -11,6ºC de Sant Pau de Segúries (Ripollès), els -9,7 de Raïmat (Segrià), els -7,4ºC d'Anglès (Selva), els -8,1ºC de Vacarisses (Vallès Occidental) o els -6,6ºC de Vilanova del Vallès (Vallès Oriental).

Flocs de neu entre el Maresme i el Baix Llobregat

Pel que fa a les precipitacions, cal destacar que s'han registrat aquesta passada nit i matinada alguns flocs de neu i ruixats de neu granulada a sectors del litoral central, entre el Maresme i el Baix Llobregat, en localitat com Badalona o alguns punts de la ciutat de Barcelona. La previsió indica que la massa d'aire molt fred que ens afecta es mantindrà sobre Catalunya fins dimecres i que, tot i que la temperatura s'anirà recuperant lentament en molts sectors del país, les mínimes encara baixaran per sota del llindar de fred en alguns punts del territori durant els propers dies, principalment a les fondalades de l'interior del país.

A causa d'aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís de Situació Meteorològica de Risc per onada de fred.