eFuneraria.com, la primera funeraria online de Barcelona

Coneix els serveis i com contractar-los

Quan mor algun familiar o algú proper a nosaltres és molt complicat mantenir la calma per poder tramitar les gestió que requereix el funeral. Per això és important informar-se abans del que és una funerària i quins són els serveis que ofereix. És la manera de tenir-ho tot clar per al dia que el necessitem. A més, sovint es confon funerària amb tanatori, i són coses diferents. En aquest article volem parlar-te de les empreses funeràries, enumerar els seus serveis i explicar-te una mica com afrontar la pèrdua d'un familiar.

Es diu que la funerària més antiga néixer el 1769, de la mà d'Anthony Hi ha en Virgina, Estats Units. El va ser el primer que va començar a crear taüts d'una manera més o menys mecanitzada, donant pas a la socialització d'aquest servei. Va ser la guerra civil dels Estats Units la que va popularitzar la momificació, una activitat que va donar pas al naixement de cada vegada més funeràries. Al 1890 hi havia 9.891 directors de funcionàries i el sector va anar creixent i transformant-se fins a dia d'avui. Des de llavors fins ara el sector ha fet un pas enorme, ja que avui dia fins i tot trobem serveis funeraris per internet. eFuneraria.com és l'exemple més clar d'això.

Serveis funeraris, què son?

El sector de les funeràries va crèixer ràpidament. El 1920 als Estats Units hi havia més de 24.000 empreses d'aquest tipus. Fins i tot es van crear institucions per aglutinar el sector. A més, aquest tipus de negoci va donar lloc a altres relacionats entre si, com el de fabricació de taüts, el d'assegurances de vida o el de flors funeràries. Tots aquests sectors junts han evolucionat fins a dia d'avui, que podem trobar que diferents serveis funeraris a Barcelona ens ofereixen d'aquests productes.

Però anem per parts. Què és una funerària? Una funerària és una empresa encarregada d'oferir serveis funeraris com enterraments, incineracions o serveis fúnebres. Una funerària s'encarrega de dur a terme tots els tràmits funeraris. La funerària, doncs, ens ajuda a dur a terme tots els tràmits i gestions necessàries per poder dur a terme l'enterrament del nostre familiar.

Els serveis

Com hem dit sovint es confon la funerària amb el tanatori. Però el tanatori no és de la funerària, sinó que és el lloc on els familiars s'acomiaden de la persona morta. Allà operen diferents funeràries. Ja que aquestes s'encarreguen dels tràmits relacionats amb l'enterrament, com la cremació, l'adquisició dels taüts o la inhumació, entre altres coses. Això és el que fa qualsevol funerària de Barcelona. L'avantatge d'una funerària online com eFuneraria.com és que tots aquests serveis que ara explicarem, es poden contractar a través de la pàgina web agilitzant tot el procés i obtenint molta més informació al moment.

Gestions burocràtiques. Els moments que precedeixen a la mort d'un familiar solen ser caòtics i estressants i sovint els familiars no estan preparats per pensar en totes les tasques burocràtiques que cal dur a terme. Les funeràries s'encarreguen d'això precisament, d'omplir tota la paperassa per poder dur a terme els procediments necessaris. També s'encarreguen d'altres gestions com contactar el cementiri o la relació amb les administracions o els mitjans de comunicació.

Acte de velació. Les funeràries s'encarreguen que durant l'acte de velació tot funcioni i surti segons l'establert. I sobretot que la família i amics tinguin tot el que necessitin i no hagin de preocupar-se per altres coses.

Enterrament o comiat. Això és molt important, ja que en la majoria dels casos, les famílies volen acomiadar bé als seus éssers estimats però no tenen temps ni forces per pensar com dur a terme la gestió. Precisament les funeràries s'encarreguen d'organitzar tot el procés de comiat. De contactar amb l'església, el tanatori, el crematori o tots els actors que tinguin relació amb el procés d'enterrament o comiat.

Enviament de les restes. En cas que el difunt hagi de ser enterrat en un lloc diferent al que ha mort les funeràries també s'encarreguen de tot el procés relacionat amb l'enviament i recepció de les restes. Això implica preparar el cos del difunt, posar en marxa el taüt i deixar-ho preparat perquè pugui viatjar.

Serveis de tanatoestètica i tanatopràxia. La funerària s'encarrega de deixar a punt el cos perquè pugui ser enterrat en el cas que així ho demanin els familiars. Això implica, per exemple, el embalsamat, i altres pràctiques.

Això són els serveis que sol oferir qualsevol funerària a Barcelona. Ara però, empreses com efuneraria ofereixen els mateixos serveis per Internet. És a dir, tens la possibilitat d'informar-te de tot a través de la seva pàgina web i de contactar-també a través d'Internet. Fent la gestió molt més àgil.