Desallotgen la piscina de Salt per un lleu esfondrament a la graderia durant una competició

En aquells moments es trobaven 500 persones a l'interior de l'equipament esportiu

  • Dos bombers accedint a l'interior de l'equipament esportiu © M. Estarriola
    Dos bombers accedint a l'interior de l'equipament esportiu © M. Estarriola
  • Un agent dels Mossos d'Esquadra desallotjant a la gent de l'interior del recinte © M. Estarriola
    Un agent dels Mossos d'Esquadra desallotjant a la gent de l'interior del recinte © M. Estarriola

'Estàvem asseguts i hem sentit un 'boom', ha semblat com si algú hagués caigut o desmaiat, però aleshores ens hem adonat que el terra de la grada on érem asseguts s'havia aixecat i obert'. Així relatava Bàrbara Thomas, una mare que assistia a la competició de clubs que tenia lloc a la piscina municipal de Salt, l'incident que ha tingut lloc. L'avís, però, l'ha donat un Mosso d'Esquadra que es trobava fora de servei observant la competició quan passaven pocs minuts d'un quart de cinc de la tarda. Segons fons oficials, l'agent es trobava situat damunt d'una passera que serveix per accedir a la graderia quan ha escoltat un soroll i ha observat que es precipitaven trossos de maó despresos de l'estructura.

'Hem sortit tots de seguida, més que res perquè hi havien nens a sota i ens feia angunia que no els baixés la grada al damunt. El que fèiem era cridar perquè apartessin els nens de sota', explicava Thomas. Posteriorment s'han desplaçat fins a l'equipament esportiu dues dotacions de Mossos d'Esquadra i dues dotacions de Bombers de la Generalitat. Mentre els primers han procedit a l'evacuació completa de l'edifici els segons han apuntalat l'estructura a l'espera que l'arquitecte municipi faci una valoració dels danys.

Quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda ja no quedava ningú a l'interior del recinte i els Mossos d'Esquadra han procedit a acordonar l'accés a la zona.

  • Bàrbara Thomas explica com ha viscut l'incident