Un vaixell a la deriva pateix un incendi i fereix un mariner davant la costa de Palamós

El mal estat de la mar dificulta l'arribada del remolcador que ha de rescatar l'embarcació

(Última actualització 20:45h 21/01/11)

El buc, amb bandera de Panamà i 86 metres d'eslora, navega a la deriva amb els seus 16 tripulants. Un d'ells, el primer oficial de màquines, ha resultat ferit i ha estat traslladat amb helicòpter a les sis de la tarda.

El buc 'Haci Koksal Mataraci' però, segueix en la mateixa situació, sense poder ser remolcat fins a terra ferma per culpa de les adverses condicions meteorològiques i la mar brava, amb onades de fins a vuit metres i vents del nord-es de fins a 74 quilòmetres per hora. Salvament Marítim està estudiant de quina manera auxiliar el vaixell, amb bandera de Panamà, 86 metres d'eslora i amb 16 tripulants d'origen turc a l'interior, però insisteix que la prioritat era evacuar el ferit.

El Centre de Coordinació de Salvament ubicat a Barcelona està coordinant l'assistència a l'embarcació, que s'ha incendiat quan estava a 46 milles, uns 74 quilòmetres, del port de Palamós. L'helicòpter 'Helimer 215, amb base a Palma, ha estat tot el dia intentant evacuar el ferit però per motius de seguretat s'ha hagut d'aturar pel mal temps fins a les 6 que ha pogut rescatar el ferit.

Salvament Marítim, que depèn del Ministeri de Foment espanyol ha mobilitzat també l'embarcació d'intervenció ràpida 'Salvamar Mintaka', la 'Salvamar Sirius', i la 'Guardamar Polimnia', així com també el remolcador 'Punta Mayor', que es dirigeixen cap allà on hi ha la nau avariada. Tot i que estava previst que el remolcador es trobés amb el vaixell avariat a unes 40 milles de Palamós a les tres de la tarda, a uns 64 quilòmetres de la costa, finalment no ha estat possible.