Albert Bayot accepta dirigir els Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona

La consellera Irene Rigau ha assegurat que el Departament organitzarà una 'ofensiva de país' contra el fracàs escolar

Albert Bayot ja és el nou director dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Girona després de prendre possessió del càrrec aquest divendres. Bayot ha acceptat dirigir els Serveis Territorials amb 'humilitat' i amb una 'clara actitud de servei' vers els centres, el professorat i els alumnes. Bayot, a més, ha explicat que accedeix a aquesta nova responsabilitat des de la 'senzillesa i la franquesa amb què els docents fem la feina', ja que ha assegurat que només fa 24 hores que encara tenia un guix a la mà.


Bayot ha destacat 'tres voldries' que desitjaria que en els propers quatre anys de legislatura es fessin realitat. Primerament, que l'ensenyament a les comarques gironines entri en una etapa de 'tranquil·litat' i de 'no massa canvis'. En segon lloc, que des del Serveis Territorials de Girona es pugui 'contribuir' a la gestió i a la bona marxa del Departament d'Ensenyament. 'La demarcació de Girona té prou potència i prou quilòmetres recorreguts per ser una part important d'aquest iceberg', ha assegurat. I per últim, Bayot ha dit voler que la política educativa a les comarques gironines es focalitzi en els centres, en els instituts i a les escoles ja que són ells 'la primera línia de foc'.

'Que l'èxit escolar traspassi les aules'

Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que el departament té un objectiu clar en aquesta legislatura: lluitar contra el fracàs escolar i, per això, organitzarà una 'ofensiva de país'. Rigau ha fet esment als dies 'dolorosos' que viu Salt i ha dit que cal fer actuacions de 'prevenció' des de les escoles per garantir que no només hi hagi èxit escolar sinó que aquest èxit 'traspassi les aules i garanteixi la cohesió i la convivència'.

Rigau ha dit que el que la conselleria vol pel municipi de Salt 'ho vol per tot Catalunya' i és que hi hagi un millor èxit en la primària perquè la secundària pugui ser seguida amb tota normalitat i, d'aquesta manera, es pugui incrementar el nombre de joves que continuen estudiant després de l'ESO. 'És un tema de tot el país que no podem focalitzar', ha destacat la consellera. 'Cal abordar bé la primària per poder garantir una bona secundària; més que percentatges hem de parlar d'objectius', ha sentenciat.