La flota d'arrossegament gironina fa una aturada biològica per 'regenerar' les captures

La Confraria de Palamós és la primera a començar la veda aquest gener i al febrer ho faran la resta

Durant dos mesos, les embarcacions d'arrossegament de les comarques gironines duran a terme una veda biològica per tal que les captures es 'regenerin'. El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors, Antoni Abad, ho ha explicat en un comunicat i ha destacat que l'aturada no es farà de manera total, sinó que començarà la Confraria de Palamós el mes de gener i al febrer ho faran les de Llançà, Port de la Selva, Roses i Blanes per 'no desatendre ni els mercats, ni els clients'.


Abad ha deixat clar que la pesca que duen a terme des de les confraries de pescadors de la demarcació de Girona és 'artesanal' i que 'no té res a veure' amb la pesca industrial de l'Atlàntic o altres mars. A més, ha remarcat que els pescadors gironins pesquen un màxim de vuit hores diàries de dilluns a divendres, si el temps ho permet i, per això, Abad ha assegurat que 'els primers interessats en preservar el medi som el sector de la pesca'. Per aquest motiu es durà a terme una aturada biològica per segon any consecutiu perquè d'aquesta manera es 'regeneri l'estoc', sobretot el de la gamba que en aquesta època és massa petita i té poc valor comercial, i així contribuir a evitar el col·lapse dels caladors i les 'fatals' conseqüències socioeconòmiqes i culturals que això representa.

El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors ha lamentat la imatge 'negativa' que els darrers temps s'intenta donar dels pescadors, en particular dels dedicats a la pesca d'arrossegament. 'Els pescadors de forma general són molt respectuosos amb el mitjà que els dóna el pa i una altra cosa és que de, tant en tant, surti una ovella esgarriada que s'aparti del ramat', ha sentenciat Abad.