Lloret de Mar tindrà un nou institut amb mòduls prefabricats el curs vinent

Es farà als terrenys que ja havien ocupat l'escola Fanals i l'institut Nou de Lloret

El Departament d'Educació té previst obrir un nou institut a Lloret de Mar (Selva) el curs vinent. El centre, que durà el nom d’Institut Sant Quirze, s’instal·larà de manera provisional en un mòdul prefabricat, situat al Camí de Can Barnés, i comptarà amb tres espais d’aula i un espai per a l'administració i sala de professors.
Segons ha detallat el director de serveis territorials d'Educació, Martí Fonalleras, començarà amb dues línies d’ESO i amb la seva obertura es vol donar resposta a l’increment de la demanda en l'escolarització a la secundària a la població. Tant l'Ajuntament com la Generalitat estudiaran també si s'obre un nou institut-escola.
Concretament, el solar on s'ubicaran els mòduls prefabricats són els que ja havien ocupat l’Escola Fanals i l’Institut Nou de Lloret de Mar que posteriorment van fusionar-se per formar l’actual Institut Escola de Lloret. Pel que fa a al nom, aquest té l’origen en els terrenys que acolliran en un futur l’edifici del nou centre, situats al costat de l'Ermita de Sant Quirze.

El nou institut preveu acollir el proper curs 60 alumnes procedents de les escoles del municipi (l'adscripció de primària a secundària al municipi és de totes les escoles a tots els instituts). A nivell municipal, la previsió per als tres propers cursos és que Lloret de Mar compti amb 14 grups de 1r d’ESO: 12 de públics i 2 de privats concertats. Així mateix, per al curs 2020-2021 la Generalitat i l'Ajuntament de Lloret estan estudiant la creació d’un nou institut escola. Segons Fonalleras, " seguim sense renunciar a l'institut escola en un futur, però ho decidirem entre tots més endavant, passada la preinscripció farem la fotografia escolar de Lloret i l'estudiarem".

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona ha destacat que el nou centre dona sortida a l'alta ocupació en els darrers nivells de la primària i que Lloret necessita aquest centre: "La darrera actuació a Lloret va ser el 2011 i des de llavors no s'ha creat cap centre nou, i ara es farà". D'altra banda, ha subratllat l'esforç de departament per crear nous centres a la demarcació. " En nou mesos hem generat dos instituts nous i un institut escola, per tant, neixen tres nous instituts el curs que ve", ha afegit.

Nou institut escola a Castelló d’Empúries

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja va anunciar l'11 de febrer que al curs 2019-2020, es desplegaran 25 instituts escola en diferents indrets del territori. En el cas de la demarcació de Girona, hi haurà el nou Institut Escola Empuriabrava, a Castelló d’Empúries (Alt Empordà).

L'anunci del nou institut s'ha fet a l'edifici de la Generalitat a Girona amb la presència de l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat.