Arbúcies facilita la gestió dels tràmits municipals mitjançant una oficina virtual

L’ajuntament reforça l’atenció al públic amb una persona que guiarà els usuaris en les primeres tramitacions telemàtiques

L’OVAC ofereix ara 15 tràmits en línia (tot i que es preveu instal·lar-ne més en el futur), amb una carpeta del ciutadà per fer consultes sobre l’estat de les tramitacions i de l’historial personal de registres amb l’ajuntament. La seguretat i la confidencialitat de les dades es garanteix gràcies a una connexió xifrada a la web, a més de disposar d’un certificat de seu electrònica emès per l’Agència Catalana de Certificació que n’assegura l’autenticitat.


L’ajuntament ha decidit reforçar la presentació d’aquest sistema a partir d’avui amb una persona que explicarà a cada usuari el funcionament del portal i l’ajudarà amb les primeres tramitacions telemàtiques. Aquesta persona, que se situa a l’entrada de l’ajuntament, també facilitarà l’obtenció del certificat digital idCAT a qui no el tingui, un pas imprescindible per fer qualsevol tràmit per via telemàtica.

L’Ajuntament d’Arbúcies ha impulsat el projecte d’oficina virtual d’atenció al ciutadà amb la col·laboració de l’empresa ABSIS en consultoria, formació, programació i disseny web. Ha costat 42.829,52 € i gairebé tot s’ha subvencionat amb diferents convocatòries provinents del consorci Administració Oberta de Catalunya i de la Diputació de Girona. La Llei 11/2007 d’accés electrònic de la ciutadania als serveis públics garanteix que el ciutadà pugui gaudir de l’accés a les administracions per mitjans electrònics amb una plena garantia de seguretat i validesa jurídica.

Tràmits i gestions disponibles

Població
Certificat de convivència actual
Certificat de convivència històric
Certificat d’empadronament actual
Certificat d’empadronament històric
Informació obtenció certificat digital idCAT

Activitat Física i Esports
Reserva d’instal·lacions i equipaments municipals esportius

Via pública
Llicències de gual
Sol·licitud llicència via pública per mercat setmanal

Medi ambient
Sol·licitud d’inscripció en el cens d’animals domèstics
Recollida de mobles i andròmines

Tributs i sancions
Alta de domicili fiscal de tributs i taxes

Promoció econòmica
Inscripció a les fires d’artesans

Joventut, cultura i entitats
Sol·licitud d’incorporació en el registre d’entitats municipals

Ajuntament
Instància genèrica
Reserva d’instal·lacions i equipaments municipals no esportius