El Govern garanteix a l'alcaldessa de Salt la màxima disponibilitat i crida a la prudència

La manifestació del proper dissabte ha rebut el suport majoritari dels partits polítics

Homs ha indicat que Salt està en una situació 'de control', i ha subratllat la coordinació institucional des del mateix divendres amb l'alcaldessa, Iolanda Pineda. En aquest sentit, ha indicat que Pineda coneix perfectament i 'de primera mà' la 'disponibilitat del Govern per fer conjuntament el que s'hagi de fer'. 'No regatejarem esforços', ha assegurat.


Això sí, també ha advertit que el Govern 'no farà politiqueria' amb aquest assumpte'. Precisament per això, el secretari general de Presidència ha demanat que tothom faci dels fets del cap de setmana un 'anàlisi prudent i mesurat, sense amagar les coses a ningú, però amb una justa contenció'.

Suport polític a la manifestació de dissabte



Suport majoritari dels partits polítics a la manifestació de dissabte a Salt per rebutjar els aldarulls del cap de setmana. Després que una vintena d'entitats acordessin anar a la una per mostrar que Salt diu no als actes vandàlics i és un poble unit contra la violència, les formacions polítiques estan acabant de decidir si se sumaran a la protesta. La majoria avancen que ho faran sempre que se segueixi la tendència començada i sigui una manifestació que englobi tots i cadascun dels veïns de la població sota el lema 'Volem viure a Salt en pau i bé'. Confirmen que hi seran CiU, ICV-IpS i ERC mentre PP i PSC estan a l'espera de reunions dels grups municipals per acabar de prendre una decisió.

'Volem viure a Salt en pau i bé', aquest és el lema que proposen les entitats per a una manifestació que aquest dissabte ha de servir perquè els veïns de la població mostrin el seu rebuig a la violència. Una concentració que busca unir veus de tots els veïns contra els actes vandàlics. Des del començament, les diferents formacions polítiques de l'Ajuntament de Salt ja han avançat que si és una manifestació unitària i no una excusa per anar contra ningú no tindran cap problema en participar-hi.

Un dels socis de govern, el PSC, està a l'espera de reunir el grup aquest dimarts mateix per acabar de prendre una decisió però l'alcaldessa, Iolanda Pineda, ja ha avançat que hi participarà. Més d'una vegada Pineda ha assegurat més d'una vegada que no tindria cap dubte en encapçalar una manifestació si servís per demostrar que tot el poble està unit contra els delinqüents i contra la violència. 'Si és unitària hi anirem', ha assegurat el primer tinent d'alcalde, Joan Boada (ERC).

El principal grup a l'oposició, CiU, també preveu participar en la manifestació. Jaume Torramadé ha assegurat que és 'molt positiu' que després de l'escalada de tensió que hi ha hagut en els darrers dies, Salt pugui demostrar que és un poble tranquil i que vol viure sense delinqüència. El portaveu d'ICV-IpS, Ramon Muñoz, també ha assegurat que és una bona notícia que tots els veïns vagin de la mà independentment del color de la pell o el lloc d'origen. 'És molt important que hagi estat una iniciativa de les entitats i de la societat', ha remarcat Muñoz.

El portaveu del PP, Antonio González, ha explicat que aquest dimarts també es reunirà el grup municipal per decidir si recolzar la manifestació o no però ja ha avançat que ell 'a títol personal i com a saltenc' anirà a la mobilització de dissabte.