Puigdemont (CiU): 'Si jo fos Ferran Mascarell mai li hauria proposat cap càrrec a Joan Pluma'

El convergent diu que 'enlloc està escrit que un mal regidor d'Urbanisme no pugui ser un bon director general de Patrimoni'

 

Al cap de l'oposició a Girona i diputat de CiU Carles Puigdemont no li ha agradat que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, hagi fitxat el regidor socialista Joan Pluma per ocupar un lloc destacat a la conselleria. Les tensions entre Pluma i el grup municipal de CiU han estat constants durant aquest mandat i també presents en passades legislatures. Pluma ha estat un polític de partit, portaveu del PSC tant a l'Ajuntament com a la Diputació de Girona, i que en les darreres eleccions municipals ocupava el segon lloc en la candidatura socialista.


Puigdemont fa dies que coneixia la notícia però no ha estat fins que el nomenament ha estat ferm que ha valorat el fitxatge de Pluma. Reconeix que 'ningú s'ho esperava, probablement ni el PSC' però recorda que la relació entre Mascarell i Pluma fa temps que dura i que es coneixen bé perquè ja han treballat junts. 'Mascarell no fitxa algú a qui no tingui confiança', ha manifestat Puigdemont.

El cap de l'oposició ha mantingut les dures crítiques de la gestió de Pluma al capdavant d'Urbanisme i ha recordat que 'la seva mala praxis' ha costat 1,4 MEUR a les arques públiques en el cas del Xalet Tarrús. Per això, Puigdemont entén que, un cop coneguda la notícia, el grup de CiU manté la 'coherència' i continua criticant la gestió de Pluma. En aquest sentit, el líder de CiU defensa que el fitxatge de Pluma no els ha de perjudicar electoralment amb vistes als comicis de maig. 'És difícil que ens pugui perjudicar la coherència, ens perjudicaria que jo ara digués que Pluma ha estat un regidor magnífic; crec que la coherència ens beneficia', ha assegurat.

Per altra banda, Puigdemont ha aprofitat per criticar la situació que viu el PSC. 'Ningú abandona un projecte sòlid, la marxa de Pluma és la constatació que el PSC està en descomposició interna', ha manifestat el cap de l'oposició que ha fet referència també a l'anunci de l'alcaldessa, Anna Pagans, de no tornar-se a presentar.

El cap de l'oposició ha defensat que Mascarell hagi optat per fitxar Pluma perquè, segons ha afirmat, té la 'llibertat per fer-ho'. Ara bé, ha assenyalat que ell, si fos el conseller, no hagués ofert 'cap càrrec' a Pluma. Malgrat això, Puigdemont també ha dit que no es pot relacionar que 'la mala gestió' de Pluma a l'ajuntament és sinònim d'una mala gestió al capdavant de Patrimoni Cultural. 'Enlloc està escrit que un mal regidor d'Urbanisme no pugui ser un bon director general de Patrimoni', ha manifestat Puigdemont que ha dit que 'els governs han de tenir llibertat'. 'Estem en procés de renovació amb la incorporació de consellers que no són de CiU, jo aplaudeixo que no siguem un govern sectari com el de Girona que fa 32 anys que ho és', ha assenyalat. Puigdemont ha remarcat però que seran 'bel·ligerants' per tal que es respectin els interessos gironins en matèria cultural.