Les entitats de Salt acorden manifestar-se dissabte contra la violència al municipi

La protesta començarà a les dotze del migdia sota el lema 'Volem viure a Salt en pau i bé'

Segons ha explicat la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri Centre de Salt -on es van produir els aldarulls del cap de setmana- i portaveu de les entitats reunides avui, Francesca Terrón, encara no han parlat amb el consistori per saber si es posicionarà a favor de la manifestació. Sigui com sigui, ha volgut insistir que la protesta convida a la participació 'a tots els ciutadans' de Salt.


A la reunió d'aquest vespre, celebrada al mercat cobert i d'unes dues hores de durada, estaven convocades només les entitats i les persones que hi volguessin assistir a títol individual. Sota aquesta etiqueta s'hi han concentrat, però, alguns membres de l'oposició al consistori, juntament amb representants dels comerciants; del món cultural -amb presència dels Diables d'en Pere Botero, dels Marrecs de Salt, dels gegants del poble o del món del teatre-; dels immigrants, i també d'associacions de veïns.

Els actes vandàlics d'aquest cap de setmana, que s'han saldat amb dotze vehicles cremats i deu contenidors incendiats, corrien de boca en boca avui a Salt. Els veïns i comerciants tenen la sensació de reviure els fets de l'any passat i asseguren que, malgrat la bona voluntat d'actuar, pràcticament 'no s'ha fet res' per canviar la situació.

Els veïns sostenen que els menors que van protagonitzar els aldarulls eren de Salt, i que són 'famosos' per ser 'violents'. De fet, tant els veïns com els comerciants diuen que hi ha un grup d'adolescents que els tenen 'atemorits' i que, fins i tot, s'aprofiten de la seva edat per actuar impunement. 'Hi ha vegades que entren i em demanen alguna cosa de la botiga i si no els la dones t'amenacen', explicava avui la propietària d'una fleca.