El PP s'abstindrà i permetrà que el pressupost de Girona s'aprovi

Veray destaca que en la negociació ha aconseguit partides concretes

Concepció Veray ja ha dit d'entrada que el pressupost d'aquest 2019 arriba tard i ha lamentat haver hagut de negociar a contrarellotge. Però també ha agraït que els comptes municipals recullin dues de les "línies bàsiques" que el PP havia posat sobre la taula: l'augment de dotació tant en polítiques socials com en seguretat.

La portaveu dels populars ha subratllat que aquests no són "uns pressupostos ideològics" sinó "de ciutat". I per això, ha dit que allò que l'ha guiada a l'hora de negociar-los és "la responsabilitat" i la voluntat de "donar als gironins allò que es mereixen" per evitar que la ciutat "quedi aturada".

Això sí, Concepció Veray també ha deixat clar que, més enllà d'això, a ningú se li escapa que està obertament en contra del procés i que no es cansarà de criticar "les actituds sectàries de l'alcaldessa Marta Madrenas. "Estic a favor de la unitat d'Espanya, la Constitució i l'estat de dret", ha afirmat.

En relació als comptes d'aquest 2019, Veray ha dit que aquests "no són ni seran mai" els seus pressupostos. Però que tampoc posarà "pals a les rodes" perquè, si d'ella en depèn, puguin tirar endavant. N'ha destacat que s'ha fet "un esforç important" en programes d'accés a l'habitatge i que també s'han millorat les partides destinades a ajudes d'urgència i a la cohesió social (entre d'altres, les destinades a infants, joves i gent gran).

Més inversions per càmeres

De la negociació amb l'equip de govern, Veray ha destacat haver aconseguit millorar les partides destinades a seguretat i les inversions als barris. La regidora del PP ha dit que era "bàsic" lluitar contra la inseguretat (i més, tenint en compte el darrer balanç que ha fet públic el Ministeri de l'Interior).

Ha dit que hauria preferit que la plantilla de la Policia Municipal s'incrementés més, però que deu agents ja li semblava "un primer pas". I sobretot, ha destacat haver aconseguit que es doblés la partida destinada a càmeres de videovigilància. Ara passarà a ser de 100.000 euros, i això permetrà "estendre'n la instal·lació als barris", ha indicat Veray.

Partides "concretes" per als barris

Concepció Veray també ha explicat que, arran de les seves peticions, el pressupost d'aquest 2019 inclourà partides concretes, "amb nom i cognoms", per als diferents barris de la ciutat. I que vetllarà perquè totes elles s'acabin executant al llarg de l'any. Dins aquest paquet hi ha, per exemple, 30.000 euros per a Torre Gironella, 15.000 euros per reposar el mobiliari públic a la plaça Jordi de Sant Jordi, 10.000 euros per a un nou aparcament a Montjuïc o 10.000 euros més per cobrir la pista esportiva del carrer Collsacabra (al barri de Germans Sàbat).

En matèria d'urbanisme, la portaveu del PP també ha destacat que CiU s'ha compromès a millorar tant l'asfaltatge com les voreres de diferents barris (com Domeny, la part superior de Vila-roja, Montilivi, Montjuïc o la Font de la Pólvora). A més, també ha explicat que els comptes d'aquest 2019 inclouran una partida per engegar una campanya de control i cens de gossos perillosos (que començarà a Vila-roja) i dotacions per netejar la riera Bullidors i estudiar millores a les zones comercials del Pont Major i Santa Eugènia.

Per últim, Veray també ha afegit que ha arrencat dos compromisos a l'equip de govern. El primer, que s'estudiï la possibilitat que els veïns del Mercadal puguin beneficiar-se de la zona verda d'aparcament que hi ha al barri Devesa-Güell. I el segon, que es revisi "a fons" el reglament i el procés dels pressupostos participatius. "Quan parlem de la Girona dels barris, això quedarà reflectit en aquests pressupostos", ha conclòs la portaveu del PP.

L'abstenció dels populars al ple extraordinari del dilluns, sumada a la dels quatre regidors d'ERC, permetrà que els comptes municipals d'aquest 2019 puguin tirar endavant. Això sí, l'alcaldessa, Marta Madrenas, haurà de fer valer el seu vot de qualitat.