ERC de Girona s'abstindrà en la votació dels pressupostos municipals per al 2019

Maria Mercè Roca assegura que la coalició actuarà "per responsabilitat"

El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona s'abstindrà a l'hora de votar el pressupost per a aquest 2019. Els republicans han pactat amb l'equip de govern que els comptes municipals incloguin aquelles sis prioritats que van posar sobre la taula. La coalició, a més, ha exigit a CiU que els projectes s'executin aquest any i, per això, també s'ha acordat crear una comissió de seguiment entre els dos grups que vetlli perquè es compleixi l'acord.

Amb el pacte, el pressupost municipal incorporarà partides per redactar el projecte d'un nou centre cívic a Montjuïc, fer inversions "urgents" a la Devesa (en seguretat, il·luminació i un nou espai per a gossos al parc) i impulsar el parc de les Pedreres. A més, s'incrementarà la dotació per arranjar voreres arreu de la ciutat, es millorarà l'accessibilitat a tots els parcs i jocs infantils i es crearà una nova línia d'autobús (que enllaçarà els diferents campus de la UdG).

Maria Mercè Roca ha assegurat que el seu grup facilitarà que el pressupost pugui aprovar-se "per responsabilitat" a canvi "de desencallar projectes importants i dignificar algunes zones de la ciutat". La portaveu d'ERC-MES deixa clar, això sí, que aquests "són els pressupostos de CiU, que reprodueixen el seu model de ciutat" i que, per tant, "mai" podrien votar-hi a favor. "Però hem fet un esforç per a la ciutat", subratlla.

Com a mínim, una altra abstenció

L'abstenció d'ERC-MES, doncs, facilita que l'equip de govern pugui tancar un pacte per tirar endavant els comptes. De totes maneres, però, com a mínim encara li cal assegurar-se l'abstenció d'un altre grup. Ara per ara, els pressupostos del 2019 parteixen de deu vots a favor (els que suma CiU) i quatre abstencions (les d'ERC-MES).
 
La resta de l'oposició, però, suma onze vots. El PSC (que té quatre regidors) ja va posar molt difícil votar-hi a favor o abstenir-se, perquè ho va condicionar a un canvi d'actitud de l'alcaldessa. I la CUP (que suma quatre regidors més) també veu difícil decantar-se per l'abstenció. No només perquè els comptes municipals estan molt allunyats del model de ciutat que defensen, sinó també perquè els cupaires asseguren que l'equip de govern no ha mostrat cap mena d'interès per asseure's amb ells a negociar.
 
Per la seva banda, Cs (que té dos regidors) ja ha dit obertament que hi votarà en contra. Falta veure, encara, què farà la regidora del PPC Concepció Veray. Si ella s'absté, els pressupostos podrien tirar endavant. Això sí, l'alcaldessa Marta Madrenas hauria de fer valer el seu vot de qualitat.