Detingut un conductor per circular begut i fent esses per l'AP-7 a Borrassà

L'home es va negar a repetir el test d'alcoholèmia

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home de 42 anys, de nacionalitat francesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia.

Els fets va ocórrer quan faltaven deu minuts per les quatre de la matinada d’ahir, a l’altura del punt quilomètric 16, de l’autopista AP-7, dins el terme municipal de Borrassà (Alt Empordà).

Els agents, que feien patrullatge preventiu per l’autopista, van observar com un vehicle realitzava una conducció erràtica molt accentuada. Concretament, modificava  sobtadament la seva velocitat de manera molt brusca i circulava canviant de carril constantment, fent esses i posant en perill a la resta d’usuaris de la via.

Davant aquesta conducta, els mossos van aturar-lo a la sortida 3 de l’AP-7, al terme municipal de Borrassà (Alt Empordà).

Els agents van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. A la primera prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.66 mg/l, però no es va poder fer la segona prova atès que el conductor, de manera reiterada i intencionada, no va bufar de forma correcta.

Davant la negativa, els agents el van detenir per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota efectes de begudes alcohòliques i per  negar-se a sotmetre’s a les proves.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 13 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.