Cinquè atac vandàlic a la pancarta que reclama llibertat pels presos polítics a Blanes

L'Ajuntament la tornarà a posar nova

  • La pancarta, aquest matí, pintada pels vàndals
    La pancarta, aquest matí, pintada pels vàndals

La pancarta que demana la llibertat pels presos polítics, penjada de la façana principal de l’Ajuntament de Blanes (Selva), ha tornat a aparèixer tacada el matí d’avui dijous. Un grup de vàndals han actuat entre la passada nit i matinada de dijous per esborrar les paraules "presos polítics", de manera que l’únic que s’hi podia llegir avui era "llibertat".

Tant bon punt s’ha fet la descoberta, s’ha iniciat l’operatiu que ja s’ha hagut de posar en marxa els darrers mesos cada vegada que la pancarta apareix tacada, esquinçada, malmesa o robada. Per un costat, els operaris han procedir a retirar l’estructura de fusta que la suporta, i per l’altra ja se n’ha encarregat una de nova.

Tant bon punt estigui enllestida, es tornarà a coordinar la tasca per restituir-la de nou, un treball complex, que requereix desplegar un operatiu, donat que està penjada a força alçada com a mesura dissuasiva. La darrera vegada que es va haver de restituir la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics va ser el passat mes d’octubre, sumant-se a l’enèsima ocasió en què s’ha malmès o s’ha actuat contra ella.

Cal recordar que la pancarta està instal·lada a l’edifici consistorial des de l’abril del 2018 en compliment d’un mandat democràtic. El ple municipal del març de l’any passat va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava penjar-la. La proposta es va elevar a la sessió plenària tot recordant que, amb anterioritat, ja n’hi havia hagut instal·lada una primera pancarta.