Una sentència considera abusiu que Ryanair cobri 40 euros per imprimir la targeta d'embarcament

L'empresa pot recórrer i la resolució definitiva podria arribar del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea

La demanda presentada pel lletrat Dan Miró, actuant en el seu propi nom i representació, fa referència a un viatge d'anada i tornada entre Girona i l'Alguer. El denunciant es va presentar a l'aeroport sense portar imprès el document que la companyia envia per correu electrònic amb les dades del vol i que serveix com a targeta d'embarcament.


En no portar-lo, Ryanair li va fer pagar l'emissió d'aquesta targeta i ara el jutge considera aquest cobrament improcedent. Basant-se en el Conveni de Montreal, el magistrat recorda que és la companyia aèria la que té l'obligació d'expedir al passatger un títol de transport, que es coneix com a targeta d'embarcament.

En la sentència, el jutge manté en tot moment que la responsabilitat d'emetre el document recau en la companyia aèria i considera 'abusiu' que Ryanair cobri 40 euros al passatger per l'expedició d'aquest document imprescindible per viatjar. Per això, demana la nul·litat de la factura i obliga la companyia a retirar a pagar 285,55 euros al client.