Concentracions davant les seus d'UGT i CCOO a Girona per exigir un judici per l'1-O just

Els sindicats i la patronal FOEG han participat conjuntament a l'aturada de cinc minuts

Concentració davant de les seus d'UGT i CCOO en suport al presos independentistes. Mig centenar de persones han participat a l'aturada de cinc minuts convocada pels dos sindicats, a la qual s'ha sumat la patronal FOEG, per reclamar "un judici just" per als líders polítics que el Tribunal Suprem ha començat a jutjar avui.

L'acte s'ha fet a les dotze del migdia i els concentrats han exhibit cartells exigint la llibertat de l'exconsellera Dolors Bassa i la resta de presos. També han instal·lat unes capses amb la cara de Bassa i els secretaris generals d'ambdues formacions, Xavier Casas i Bartomeu Compte, han llegit un manifest on han demanat que el "problema polític" torni al "terreny polític" i han denunciat que les acusacions que planteja la fiscalia que s'associen a "l'ús de la violència" no "s'han vist ni s'han pogut acreditar".

A més, han assegurat que la presó preventiva dels dirigents "no està justificada" i han reclamat "diàleg i negociació".

Casas ha dit que la situació reclama "solucions polítiques" i ha reivindicat la figura de Bassa, que va ser secretaria general d'UGT a Girona, assegurant que la violència que se li atribueix no té res a veure amb el seu tarannà. "Els fets que se li atribueixen són d'una gravetat desmesurada", ha insistit.

Per la seva banda, l'assessor de la FOEG, Joan Casadevall, ha dit que la patronal no pot estar al marge de la situació política de Catalunya que "a totes llums es presenta injusta" i que, per això, han decidit sumar-se a l'acte.