El jutge ordena el desallotjament d'un polèmic habitatge al barri de la Punta de Roses

Els veïns asseguren que és un "centre de distribució de droga"

El jutjat de Primera Instància número 3 de Figueres ha dictat una interlocutòria que ordena el desallotjament d'un polèmic habitatge situat al barri de la Punta de Roses (Alt Empordà). L'acció, que ha de tenir lloc demà a dos quarts de dotze del migdia, arriba després de les nombroses queixes dels veïns que han assegurat que l'immoble s'havia convertit en "un dels centres de distribució de drogues i estupefaents més importants del poble", asseguren.

Amb tot, els mateixos membres de l'assemblea de veïns afectats, consideren que aquesta és una "victòria parcial" en paraules del seu portaveu, Thomas Spieker, ja que hi ha un altre pis ocupat a la zona.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assegurat en declaracions a aquest diari que el desallotjament és fruit de la pressió dels veïns afectats que van localitzar al propietari de l'immoble i la ràpida resolució judicial. Amb tot, la batllessa confirma que existeix "una segona casa (a la Punta) on es venen drogues i hi estem treballant conjuntament amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per tal de fer-hi front".

Aquest segon habitatge no s'ha pogut localitzar el seu propietari, per la qual cosa el consistori podria iniciar els tràmits legals per aconseguir-ne la titularitat pública o bé treure'l a subhasta, tal i com ja es va fer temps enrere amb una propietat al Mas Boscà que ara és d'àmbit municipal.

Reunió entre veïns i forces de seguretat

Mindan ha avançat que demà al matí, després de l'hora programada per al desallotjament, està prevista una reunió entre membres de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra amb els veïns de la Punta per tal d'informar-los de les accions i investigacions que s'estan duent a terme per tal de solucionar la problemàtica al barri. Aquesta és la segona que es portarà a terme després que en la primera la policia autonòmica no hi va poder assistir per motius d'agenda.