Amplien el refugi d'animals del Ripollès i es reserva espai per a gossos de races potencialment perilloses

S'incorporen 200 metres quadrats

El Refugi d’Animals del Ripollès acull els gossos abandonats del Ripollès per encàrrec dels dinou municipis de la comarca. Està ubicat a la finca de Baups dins el municipi de Ripoll. Actualment n'hi ha una quarantena. Amb aquestes obres de millora, s'ha aconseguit incorporar 200 m² a l'espai per a gossos. Fins ara aquests metres s'havien cedit a una protectora que cuidava gats abandonats, l'associació Animals vida digna, que a mitjans de l'any passat es va traslladar a una terreny més proper al centre de Ripoll. I com que ara no estava ocupat, s'ha decidit incorporar aquest espai per als gossos. D'aquesta manera, l'espai per a gossos supera els 1.600 m².

Entre els treballs de millora, destaca la creació de deu boxs amb capacitat per a dos gossos cada unitat i una caseta per dormir a cadascuna (19.770 euros); la instal·lació d'un tancament perimetral amb tanca metàl·lica i la instal·lació de pèrgoles per aixoplugar els gossos a la zona d'esbarjo (1.222 euros); retirada de fustes perimetrals de la zona de gats i col·locació de dues portes de separació (2.400 euros) i millores en la canalització dels cables de l'enllumenat (3.300 euros) que estaven en mal estat per l'acció de rosegadors de bosc.

Fins ara el refugi estava al límit d'ocupació. Amb aquesta ampliació es comptarà també amb espai per a gossos de races potencialment perilloses que no poden compartir box amb altres exemplars. Actualment n'hi ha 6 d'aquestes races.

En total, el Consell Comarcal del Ripollès hi ha destinat més de 26.700 euros. El vicepresident i conseller de Cooperació municipal, Josep Coma, ha subratllat que aquesta obra permet "guanyar sobretot en benestar i en qualitat de vida dels animals". L’actuació està finançada amb fons propis de l'ens si bé aquest és un servei finançat per la Diputació de Girona, els ajuntaments i les taxes associades.

Aquesta fase de millores es complementarà properament amb la col·locació de tendals als boxs nous per protegir els gossos del sol a les èpoques de més calor. També s’acabarà de pavimentar aquest espai de nova creació.

Coma ha fet una crida al civisme i ha recordat que abandonar animals esta prohibit. També ha recordat l'obligació de posar el xip identificador als gossos i censar-los a l’ajuntament. Precisament el nombre d’entrades d’animals al refugi s’ha reduït entre altres coses perquè els exemplars trobats s'han pogut retornar als propietaris gràcies al xip.

El refugi ocupa una superfície de 1.900 m², dels quals uns 265 m² estan destinats a aparcament.